S-au afişat rezultatele admiterii la clasa a V-a la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ

10/06/2018

Sâmbătă, 9 iunie 2018, la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ a avut loc testarea elevilor înscrişi pentru admiterea în clasa a V-a. Numărul copiilor înscrişi a fost mult mai mare decât cele 56 de locuri alocate în planul de şcolarizare. Au fost înscrişi 117 copii, însă 6 au absentat. Cea mai mare medie de admite a obţinut-o un elev de la Colegiul Tehnologic Spiru Haret din Piatra Neamţ, respectiv 9,65, iar cea mai mică notă cu care s-a intrat este 7,37. Se remarcă faptul că cei mai mulţi copii admişi provin de la Şcolile gimnaziale nr. 5, 3, 8, 2, Şcoala “Nicu Albu” Piatra Neamţ şi Scoala “Elena Cuza” Piatra Neamţ.
S-au înregistrat patru note de 10 la matematică, însă niciun elev nu a reuşit să obţină 10 la limba română, cea mai mare notă fiind 9,70.
“În perioada 18-22 iunie 2018, părinţii elevilor declaraţi admişi la testul de verificare a cunoştinţelor pentru înscrierea în clasa a V-a, an şcolar 2018-2019, vor depune la secretariat o cerere prin care se va specifica acceptul continuării studiilor la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, în caz contrar vor fi declaraţi respinşi. În ordinea mediilor şi a eliberării locurilor se pot înscrie în perioada 2-6 iulie 2018 elevii declaraţi iniţial respinşi” a precizat prof. dr. Daniela Neamţu, directorul CNI.
Colegiul Naţional “Petru Rareş” Piatra Neamţ şi-a format deja clasa de a V-a, fiind ocupate cele 30 de locuri alocate, tot prin concurs, şi urmează testarea elevilor care doresc să urmeze cursurile Colegiului Naţional “Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ, aceştia având de susţinut, în plus, o testare la engleză.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu