Prinși noaptea băuți la volan

21/07/2016

alcool (2)Doi nemțeni sunt cercetați pentru că au condus băuți și au refuzat probele pentru alcoolemie.

Cei doi au fost depistați în Piatra Neamț de polițiștii rutieri, în noaptea de miercuri spre joi. Primul se deplasa prin cartierul Precista, iar celălalt la ieșirea din Piatra Neamț spre Ocol. Întâmplarea face ca amândoi să fie din comuna Alexandru cel Bun. „În noaptea de 21 iulie 2016, în jurul orei 00,15, polițiștii rutieri au depistat pe str. Ecoului, din Piatra Neamț, un bărbat de 42 de ani, din Alexandru cel Bun, care conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aer expirat, iar bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice pentru a se stabili alcoolemia în sânge“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Celălalt șofer a fost depistat de polițiștii rutieri la ora 2:35, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918. Și în cazul lui etilotestul a indicat peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuz de recoltare probe biologice și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. (C.I.)