Comunicat de presă PNL Neamț a contestat în instanță încălcarea secretului votului de la alegerea președintelui CJ Neamț

21/07/2016

 

PNL_2015_10_18PNL Neamț continuă demersurile prin care contestă alegerea președintelui Consiliului Județean Neamț, deoarece nu au fost respectate condițiile legii.

Purtătorul de cuvânt al PNL Neamț Monica Anton a anunțat că a depus la Tribunalul Neamț, la Secția contencios-administrativ, o contestație prin care reclamă modul în care a fost ales președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Neamț.

„Așa cum am anunțat în urmă cu două săptămâni PNL Neamț a depus o contestație și în baza articolului 14, din Legea 554/2004 am solicitat suspendarea efectelor hotărârilor Consiliului Județean, respectiv 138/139, prin care au fost aleși președinte și vicepreședinții. Prin aceste acțiuni declarăm încă o dată că legea a fost încălcată în momentul în care consilierii PSD, ALDE și PMP au ieșit cu buletinele de vot deschise și le-au împăturit în fața liderilor partidelor, pentru a dovedi că au votat așa cum li s-a cerut. Credem că nemțenii au dreptul ca cei care decid soarta județului să fie onești și corecți, nu persoane care au încălcat legea pentru interesul propriu“, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Neamț.

În cadrul ședinței din data de 4 iulie 2016 democrația a fost puternic zdruncinată prin nerespectarea procedurii votului secret, drept urmare PNL Neamț a solicitat organelor statului să aplice legea și a făcut pașii legali pentru a semnala faptul că legea nu a fost respectată.