Primarul Dragoş Chitic: Minţit de Publiserv sau minte el cetăţenii din Piatra Neamţ?

12/06/2018

Roaba şi Lopata, lepădate de Chitic, însuşite de Ciobanu

Primarul Dragoş Chitic a făcut în ultima conferinţă de presă o declaraţie care ar putea fi consemnată în analele oraşului Piatra Neamţ – a se citi corect- dacă ea ar fi fost adevărată: anume că Publiserv nu mai lucrează (poate nu ştim noi) de ceva timp cu roaba şi lopata.

E o bucurie generală că lucrăm performant, mai ales că declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă, ca răspuns evident superior dat unul coleg de presă, care chiar ştie ce întreabă: de pildă, a spus jurnalistul pe care nu îl cităm ad litteram, dacă n-ar fi fost mai bine, contextual, să fie acoperite unele gropi cu o lopată, cu material, orice, până la asfaltarea propriu zisă.

Părea că jignire mai mare nici nu există la adresa edilului de Piatra Neamţ care, printre explicaţii de caiet tehnic, a anunţat cu o tentativă de zâmbet, uitându-se victorios la colegul care a îndrăznit să propună asemenea soluţie: „Publiserv nu mai lucrează de ceva timp cu roaba şi lopata”(Pfff!), declaraţie urmată de argumentele pentru care este necesară o nouă achiziţie pentru societatea care se ocupă de asfaltarea străzilor, condusă de Valentin Ciobanu, ceva la 50.000 de euro .

Chiar în timpul conferinţei, spunea un coleg că filmase lucrători de la Publiserv cu roaba şi lopata, fix în aceeaşi zi…

Ei bine, ieri, pe o căldură sufocantă, arhaicele utilaje erau folosite în cartierul Dărmăneşti, e drept, nu pentru astuparea găurilor, dar tot de Publiserv, care – nu ştim noi, nu-i aşa- nu le mai foloseşte de mult timp, după cum zicea victorios primarul.

Oamenii şi-au făcut treaba pe la canalizări, şi parcă, loviţi de acelaşi vedetism ca al directorului, nu au vrut să fie fotografiaţi. „De ce?” au întrebat ei.

Au continuat de-a lungul străzii – şi, ca să fim corecţi, au făcut treabă bună- tot cu roaba şi lopata, instrumente lepădate în veşnicie de vajnicul primar de Piatra. Doar că la sfârşit, şi-au pierdut mai bine de jumătate de oră pe o căldură sufocantă, pe trotuar, lângă o mini-remorcă pe care au încărcat-o din roabă, cu lopata. La venirea maşinii care trebuia să ridice mizeria, muncitorii au iscat un scandal care a ridicat strada: „Unde e duba?”, au spus muncitorii, iar unul din ei chiar a dat un pumn maşinii care a întârziat atât timp.

Ocazie cu care ne-am amintit cu ce patos explica directorul Publiserv, venit din mediul privat, cum ar organiza el munca în societatea Consiliului Local…Cum? După cum s-a văzut, aşa vreo jumătate de oră, 5 muncitori ţinuţi pe tuşă, sub soare.

Cât despre lepădarea primarului de roabă şi lopată (se folosesc cu mare artă în oraş, nn), ea vine pe fondul unei achiziţii aprobate de Consiliul Local: „Pe ordinea de zi a sedintei de CL Piatra Neamt din 30 mai, a fost introdus un proiect de hotărâre prin care se vrea mărirea capitalului social al Publiserv cu 250.000 de lei. Proiectul se bazeaza pe o adresa a societatii catre primarie, semnata de directorul Ciobanu, prin care acesta cere suma amintita pentru a achizitiona noi active/utilaje.

Utilajul a fost aprobat, trăiască roaba!

Mariana OLTEAN TUDOSE

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Onelian dalmatio 10/06/2018 la 8:15 - Reply

    Mint de îngheață apele la +30 degrade c…….., oriunde te duci la orice administrație sau 7nstitutie cu probleme, dacă au greșit se disculpa trantinduti în nas minciuni inimaginabile de mie mie rușine de rușinea ce artrebui să o aibă el functionarul ce te minte dar nu le pasă fiindcă la ei minciuna e mai ceva ca “buna ziua”.Te mint și te trim7t de la un ghișeu la altu………

Lasa un comentariu