Ponta la Neamţ: „ Nu vreau să ajungem, în turul doi al prezidenţialelor, să alegem între domnii Iohannis şi Dragnea”

22/01/2019

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Piatra Neamţ, că formaţiunea politică va susţine un candidat la prezidenţiale, propriu sau de la alt partid, cu şanse să ajungă în turul al doilea cu actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Victor Ponta s-a aflat în judeţul Neamţ în cadrul unui turneu politic prin ţară pentru promovarea Pro România. Primul oraş ales în judeţ este cel în care s-a format structura partidului, Roznov, unde Liviu Harbuz a avut cabinetul parlamentar al Colegiului 3.

„Vin alături de noi oameni de care avem nevoie şi mă bucur că l-am convins pe Liviu Harbuz să intre din nou în bătălie, este important să fie alături de noi. În turneu vine alături de noi şi primul senator care a trecut la Pro România, dl Ţuţuianu, deci, cât mai mulţi oameni care contează.

Un partid de politic, oricât de frumos ar fi la centru, dacă nu are structuri în teritoriu, nu face nimic. Noi, pe 3 ianuarie, cînd alţii erau pe pe plajă, ne-am apucat să batem ţara.

Este nevoie de oameni cu experienţă dar şi de oameni noi, care nu au făcut politică. Trebuie oameni cu experienţă, că dacă porneşti totul de la zero, rişti fără experienţă”.

Ponta a reamintit că nu va candida la prezidenţiale, însă va candida pentru Parlamentul European, primul pe listă.

„Eu voi merge pe primul loc, pentru că vreau să suprapun numele Victor Ponta cu cel de Pro România, însă nu voi merge la Bruxelles. Acolo este frumos, dar nu voi merge, acolo trebuie să meargă oameni în prim plan la nivel european, şi avem un astfel de om, pe Corina Creţu”.Revenind la candidatura pentru prezidenţiale, liderul Pro România a precizat: “Nu voi fi eu candidat, vreau ca după alegerile din 2020, dacă obţinem un rezultat foarte bun cu Pro România, alături de miniştrii care mi-au fost în echipă şi înainte, să mergem în partea executivă. Suntem mult mai buni acolo şi mult mai multe decizii se iau în partea executivă pentru oameni, preşedintele este mai mult simbolic. Dar vom avea un candidat sau vom susţine un candidat din afara Pro România cu un obiectiv foarte clar şi foarte uşor de înţeles. Nu vreau să ajungem în turul doi, să fim puşi să alegem între domnul Iohannis şi domnul Dragnea, adică răul cel mai mic. Chiar vrem să avem un candidat care poate intra cu domnul Iohannis în turul doi şi, chiar dacă nu îl bate, să îl facă să muncească mai mult. Acum domnul Iohannis doarme liniştit, zice: îl am pe Dragnea, câştig”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă are convingerea că Liviu Dragnea va candida la alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: “Bineînţeles. Dacă nu se pronunţă instanţa, şi aţi văzut că a tot tras de timp, a tras completul la sorţi de zece ori. Nu cred că îşi închipuie că o să câştige, dar nu vrea să lase pe altcineva, pe Firea, pe Grindeanu, pe Ţuţuianu, pe altcineva, ca să crească şi eventual să îi ia locul”.

Despre o eventuală alianţă politică între Pro România şi PSD, fostul premier a spus că este posibilă doar dacă din fruntea partidului pleacă “gaşca Liviu Dragnea”.

“Dacă PSD scapă, nu doar de Dragnea, că nu e vorba doar de un singur om, ci de o gaşcă de indivizi, de un grup infracţional de-a dreptul, în mod natural pentru Pro România, partener de proiecte ar fi PSD. Din punct de vedere al colaborării politice, PSD, fără gaşca Dragnea, e un aliat natural pentru Pro România”, a adăugat Ponta.