Pietreancă prinsă imediat ce a încercat să înșele o bătrână

14/11/2016

accidentul-telefonEscrocii continuă să caute victime pe care să le păcălească prin diverse tertipuri. Din fericire, în ultima vreme tot mai puțini nemțeni se lasă impresionați de poveștile de „groază“ spune de necunoscuți la telefon în legătură cu rudele „implicate“ în accidente rutiere.

Ultimul exemplu este cazul unei femei de 68 de ani, din municipiul Piatra Neamț, care în loc să dea curs cererii de a remite o sumă de bani pentru ca nepotul să scape mai ușor de responsabilitatea de a fi provocat un accident cu victime, a făcut ceea ce trebuia și a sunat la poliție.

Sesizarea a fost făcută vineri, 11 noiembrie, în jurul orei 13:30, la dispeceratul Poliției municipiului Piatra Neamț și imediat o echipă de polițiști de la Biroul Investigații Criminale a mers la locuința femeii pentru cercetări. Rapiditatea cu care au acționat polițiștii a dus la prinderea unei suspecte. „În apropierea locuinței persoanei vătămate a fost depistată o tânără de 29 de ani, din Piatra Neamț. Aceasta este bănuită că a participat la săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cercetările în cauză sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

*Poliția Neamț vă sfătuiește:

  • În cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări. Orice accident/eveniment de circulație are două variante de soluționare: fie depunerea unei plângeri la unitatea de poliție care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, fie înțelegerea amiabilă a părților, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polița de asigurare auto obligatorie
  • Dacă sunteți contactați de un „binevoitor“, care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire și anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin;
  • Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.); Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini;
  • Vârstnicii sunt o categorie extrem de vulnerabilă în ceea ce privește victimizarea prin astfel de infracțiuni. Explicați-le persoanelor vârstnice din familie că nu trebuie să dea curs niciunei solicitări de a plăti sume de bani, făcute de diverse persoane în numele dumneavoastră, fără să vă contacteze în prealabil pentru a le confirma veridicitatea solicitării!

Cristina IORDACHE