Pietrean evazionist dat în urmărire internaţională, prins în Marea Britanie

21/09/2018

Un pietrean în vârstă de 37 de ani, condamnat la închisoare de Tribunalul Neamţ, Judecătoria Aiud şi Judecătoria Iaşi, a fost ajuns de braţul legii în Marea Britanie.
În data de 18 septembrie, autorităţile din Marea Britanie l-au reţinut. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii nemţeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Potrivit informaţiilor oferite de Poliţia Neamţ, individul era condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, Judecătoria Aiud şi Judecătoria Iaşi, l-au condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, respectiv 9 luni de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.
“În fapt, în perioada aprilie – iunie 2010, bărbatul a emis în numele unei societăţi comerciale din Piatra Neamţ, 19 facturi fiscale prin care a atestat, în mod nereal, că a prestat către o altă societate, servicii de consultanţă în valoare de 4.252.960 de lei, în scopul degrevării acestei societăţi comerciale de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat cu titlu de TVA şi impozit pe profit. Totodată, în cursul anului 2015, acesta a fost depistat de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba şi I.P.J Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi nu poseda permis de conducere”, a transmis Poliţia Neamţ.
Bărbatul a fost predat de către autorităţile din Marea Britanie şi încarcerat la
Penitenciarul Rahova.
Geanina NICORESCU