Piatra Neamţ sub gunoaie

28/12/2012

*Brantner a mers pe ”logica”: două da, trei ba!

Consumul mai mare din perioada Crăciunului a condus la creşterea exponenţială a ambalajelor de tot felul care au fost aruncate la containere, în special în perioada 24- 26 decembrie. Coşurile de gunoi, dar mai ales containerele dintre blocuri erau pline ochi, lucru deja obişnuit pentru perioada sărbătorilor. Am încercat să aflăm dacă echipele de teren ale firmei Brantner ce se ocupă de salubritatea oraşului au fost suplimentate, însă directorul Ionel Ploaie consideră că situaţia este firească şi nu vede nicio problemă: „Angajaţii noştri au avut zile libere pe 25 şi 26 decembrie, ca orice om. Este, într-adevăr, o cantitate mai mare de deşeuri în perioada sărbătorilor, asta-i tot! Nu am ce să comentez. Ce, asta-i de ştire?”.

Într-un oraş turistic, european, care s-a schimbat radical la faţă în ultimii ani şi este considerat de mulţi o adevărată perlă a Moldovei, da, este grav dacă gem containerele de gunoaie, mai ales în perioada sărbătorilor, când oraşul este plin de turişti veniţi atât din ţară, cât şi de peste hotare. În unele cartiere, „gospodarii” din zonă care nu au mai avut cum să-şi arunce gunoiul menajer în containerele arhipline l-au răsturnat direct în zăpadă lângă containere, spre deliciul câinilor comunitari care s-au apucat de răscolit.

Viceprimarul Dragoş Chitic a sesizat şi el aspectul neplăcut al oraşului, încă de la ora 8 a dimineţii de ieri: „Şi eu am sesizat acest aspect şi am vorbit cu domnul director Ploaie care mi-a spus că are toate maşinile în oraş, la lucru. Chiar în acest moment mă aflu pe teren şi văd că utilajele dumnealor ridică într-adevăr gunoaiele. L-am rugat pe domnul director ca astăzi să ridice toate cele patru tipuri de deşeuri, pentru că programul lor prevede ca la fiecare două zile să ridice câte două tipuri de deşeuri. Sperăm să rezolve în cursul zilei de astăzi şi, la anul, o să solicităm să lucreze măcar a doua zi de Crăciun, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu o asemenea situaţie jenantă”.

Ieri, la ora închiderii ediţiei cotidianului nostru, se puteau vedea rezultatele unei zile de muncă a angajaţilor Brantner: unele tomberoane erau goale, altele… pline ochi în continuare!

6 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. x 28/12/2012 la 8:17 -

  Poate ii doteaza si cu cite o lopata pentru zapada,de cind a inceput sa ninga o parte dintre containere sunt blocate in interiorul tarcurilor si nu s-au mai golit iar cele ce au fost fortate si scoase din tarcuri dupa golore ramin pe unde se nimereste nu mai pot fi bagate in tarcuri

 2. adavidoaei 28/12/2012 la 9:01 -

  se lasa multa mizerie in urma lor //
  â

 3. Tely 28/12/2012 la 10:48 -

  Dupa doua zile libere asteptam ca aparitia salariatilor de la Bratner sa rezolve situati,dar au venit in treacat si au luat partial ceva din gunoaie lasind in urma imagini ca in visele cele mai urite.Daca la inceput isi faceau cit de cit treaba acum lucreaza de mintuiala fara dotarile necesare(faras,lopata,maturi)si lasa asa cum au gasit.E adevarat ca de sarbatori sau strins mai multe deseuri dar tot adevarat este ca noi platim colectarea acestor deseuri fara intreruperi la costuri destul de ridicate si se cuvine sa traim intr-un mediu civilizat,european asa cum ne pretindem a fi.Pentru edificare va rog sa mergeti pe str.Ana Ipatescu,in sapte la A14 si o sa va convingeti singuri.Eu voi lua imagini si le voi distribui acolo unde trebuie.

 4. regan 28/12/2012 la 12:07 -

  Nu este o noutate ,dar firma de salubrizare are un contract castigat pe bani europeni si trebuie respectat,dar:” cadourile ” promise la Primarie la castigarea licitatiei scad din banii alocati cheltuelilor necesare respectarii programului implementat cu atata fast de oamenii de serviciu ai primariei locale .
  Aceleasi meteahne sant si cu dezapezirea,acum circulam pe trotuare ca in anul 1911,dar avem manegeri bine platiti,incompeteti dar tinuti in functii de un primar la fel ca ei!
  Sa dea domnul sa nu vina un val de caldura care sa ne oblige sa dam foc la tot ce este insalubru,ca atfel ne paste o epidemie !

 5. brustureanu 28/12/2012 la 19:44 -

  parca numai la p.neamt sunt gunoaie,celelalte orase sunt curate ca lacrima- ce mai alegerile au trecut ; ce era ieri promisiune acum este minciuna gogonata etc . sa vezi frate dupa ce se topeste zapada ce mizerie va fi !!!!!

 6. Teo 31/12/2012 la 9:20 -

  Dar despre firmele care au in obiectul de activitate deszapezirea (si care sunt platite sa faca acest serviciu) de ce nu se spune nimic?