Peste 250 de copii au fost în tabăra de creație „Aripi de înger“

În parohia Săvinești II din Protopopiatul Roznov s-a încheiat, în după-amiaza de 26 august, Tabăra de creație „Aripi de înger“, ediția a X-a. Tabăra s-a bucurat de prezența a peste 250 de copii, care au învățat, în serii, să picteze pe sticlă, piatră și lemn. Premierea celor mai iscusiți a avut loc în prezența partenerilor, a sponsorilor și a părinților. Pentru festivitate copiii s-au adunat în apropierea Centrului social „Popasul iubirii milostive“ din parohia Săvinești II, aceasta fiind, de altfel, ultima activitate din cadrul taberei gratuite intitulată „Aripi de înger“. Coordonatorii grupelor de copii au susținut câte o alocuțiune în care au mulțumit copiilor pentru prezența la tabără și pentru că au fost ascultători și receptivi.

În cadrul manifestării moderate de pr. paroh Petru Munteanu, pe scenă au urcat, rând pe rând, toți copiii și tinerii care au fost prezenți la activitățile desfășurate pe perioada taberei. Cu toții erau fericiți că au reușit să ducă la bun sfârșit activitățile propuse în cadrul taberei, dar au fost și puțin nostalgici la gândul că s-a terminat. Tabăra a fost organizată de Parohia „Sfinții Voievozi“ – Săvinești ce aparține de Protopopiatul Roznov, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv“ din Săvinești, la Centrul social-educativ „Popasul iubirii milostive“ – Săvinești și la Școala „Nicu Albu“ din Piatra Neamț. Partenerii ediției jubiliare 2015 au fost Fundația „Solidaritate și Speranță“ – filiala Săvinești și Fundația „Împreună pentru Solidaritate Socială“, având sprijinul Consiliului Județean Neamț, dar și ajutorul sponsorilor și prietenilor parohiei.
Drept mulțumire, copiii talentați la muzică și dans au oferit câteva momente artistice celor prezenți. Asistența, formată din părinți ai copiilor, invitați speciali, membri ai Platformei Unioniste „Acțiunea 2012“ și voluntari au răsplătit cu aplauze efortul și talentul celor de pe scenă. Reprezentanții instituțiilor implicate în tabăra ce a reunit peste 250 de copii și tineri au împărtășit câteva gânduri. Cu toții și-au manifestat aprecierea față de efortul susținut de echipa organizatorică, de profesorii de la școlile din județe Neamț și Bacău, de voluntari și de doamnele care au preparat în fiecare zi hrana. Gândurile frumoase au fost însoțite de felicitările adresate copiilor, de oferirea trofeelor, a medaliilor și a diplomelor.
„Am dorit ca în această tabără să deprindem copilașii să iubească icoanele Bisericii noastre. Icoana a devenit pentru micuți o oglinjoară în care ei să-și privească chipul, apropiindu-se astfel de Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, Maica Domnului și Sfinții Bisericii noastre. Considerăm că tabăra și-a împlinit scopul propus. Pe această cale mulțumim tuturor celor ce au sprijinit organizarea acestei ediții cu sponsorizări sau voluntariat. Scopul taberei a fost întreit. În primul rând am vrut să oferim un cadru educativ. Tinerii au avut acces la materiale, fiind îndrumați de profesori specializați care au atestat în pictură. Al doilea scop al taberei a fost acela de a facilita legături și prietenii noi. Copiii s-au împrietenit și au creat amintirile frumoase în această tabără. Al treilea scop al taberei a fost acela de a păstra în sufletele copiilor amintirea acestei activități pe care să o împărtășească celorlalți pe parcursul anului școlar. Numărul participanților a crescut an de an, ei provenind de pe raza comunei Săvinești, din împrejurimi dar și din Piatra Neamț“, a declarat pr. paroh Petru Munteanu.

Geanina NICORESCU