Percheziţii şi arestări într-un dosar de evaziune fiscală

03/10/2017

Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie în judeţele Neamţ, Iaşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, plus două mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor şi transporturilor rutiere de mărfuri.
“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2009-2010, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.000.000 de lei”, explică IGPR, printr-un comunicat.
Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Geanina NICORESCU