O nouă captură de ţigări, la Roman

21/11/2017

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Roman au depistat în trafic, în ziua de 19 noiembrie, în timpul unei acţiuni specifice organizate în municipiu, un autoturism în care au fost găsite aproape 130.000 de ţigarete fără banderole de marcare fiscală, care valorează aproximativ 77.280 lei.
Maşina, a fost oprită pe strada Ștefan cel Mare şi era condus de către un prahovean în vârstă de 35 de ani. Ţigările de contrabandă au fost găsite în habitaclul mașinii, pe bancheta din spate şi în portbagaj.
“Cazul a fost preluat de ofițeriidin cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, care au confiscat marfa, 6440 de pachete de țigări, susceptibilă a proveni din contrabandă și au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prevăzutăde Legea 227/2015. Totodată polițiștii au luat măsura confiscării specialea autoturismului depistat în trafic și folosit la săvârșirea faptei”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt la IPJ Neamţ.
Prahoveanul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Geanina NICORESCU