Nu face aceste 4 greșeli când îți renovezi locuința! – Cum să eviți un fiasco total?

20/03/2019

Imaginează-ți asta: în sfârșit te-ai apucat să îți renovezi casa și ai avut totul planificat dinainte, sau cel puțin așa credeai. Acum, casa ta este practic nelocuibilă, deoarece bucătăria ta este inaccesibilă, nu ai unde să instalezi un aragaz, dormitorul este în proces de re-zugrăvire, baia face figuri deoarece țevile nu au fost instalate corespunzător, iar sufrageria s-a transformat în spațiu de depozitare. Ca să nu mai vorbim că lucrurile stau așa de de vreo 2,3 săptămâni. Ți se pare ireal acest scenariu? Află să se întâmplă mai des decât ai crede și ți se poate întâmpla și ție.

Iată, deci, cum poți evita greșelile care duc la acest fiasco, astfel încât renovarea casei tale să fie exact așa cum ți-ai propus:

Greșeala 1 – Alegi să renovezi singur, deși nu ai experiențăMicile proiecte DIY sunt o activitate plăcută și un hobby care te poate face să ieși din rutină și să te bucuri de ceva ce faci cu mâinile tale. Dar de la a construi un coș din hârtie, până la a-ți renova propria locuință este un pas imens și o responsabilitate pe care cel mai probabil o subestimezi. În condițiile în care nu a mai renovat nicio locuință până acum, sau nu a asistat profesioniști într-un astfel de proiect, nicio persoană nu ar trebui să se ocupe singură de un proiect atât de complex.

Dacă vrei totuși să îți renovezi casa singur, petrece puțin timp ca ucenic pe lângă niște profesioniști, în speranța că îți vor permite să furi din meseria lor. Apoi, vei avea nevoie de instrumente performante, și de accesorii pe măsură. O bormașină, o autofiletantă, un rotopercutor, o mașină de șlefuit, etc, toate sunt aparate de care vei avea nevoie. De asemenea, este bine să anticipezi defecțiunile acestora. Majoritatea problemelor apar atunci când alegi scule cu acumulator. Bateriile pot ceda în condiții improprii cum ar fi temperaturile extreme, sau atunci când folosești aparate second-hand. În acest sens ar fi bine să ai la îndemnă rezerve. Un acumulator Makita este o piesă foarte apreciată în domeniul bricolajelor.

Poți găsi online un acumulator pentru autofiletantă, dar și pentru alte scule automate fără fir, la un preț rezonabil, astfel nu riști să pierzi zile întregi de muncă.

Greșeala 2 – Nu iei măsurători corect

Una dintre cele mai mari greșeli, dar și cea mai frecventă pe care o faci atunci când renovezi, mai ales atunci când o faci singur, este aceea de a măsura greșit. Asta te poate costa mulți bani și îți poate da mari bătăi de cap. Chiar și o abatere de un centimetru sau mai puțin poate să cauzeze consecințe care îți pot da peste cap tot planul. Poți ajunge să nu ai suficient spațiu pentru a-ți instala mobila, sau să nu cumperi suficiente materiale pentru a finaliza un proiect. Pentru a evita aceste greșeli, ia măsurători de mai multe ori. Dacă lucrezi împreună cu cineva, roagă persoana respectivă să măsoare și ea pentru a te asigura că cifrele sunt corecte.

Greșeala 3 – Te concentrezi doar la aspect

Atunci când demarezi un proiect de renovare, vrei ca locuința ta să arate mai bine și mai modern. Totuși, acesta nu ar trebui să fie principalul tău obiectiv. Nu sări peste reparațiile necesare și nu alege un material de calitate slabă doar pentru că arată mai bine. De exemplu, faptul de a ignora structura gresiei și a faianței din baia ta poate duce la dezvoltarea mucegaiului sau la deteriorarea acestora în condiții de umiditate. Faptul de a neglija repararea sau înlocuirea cablurilor și a țevilor cât încă renovezi, va însemna că va fi necesar să strici ceea ce ai construit frumos acum, pentru a rezolva o problemă pe care o puteai evita ușor. Cheltuiește oricât este necesar pe reparații, chiar dacă asta înseamnă că rezultatul final nu va avea neapărat aspectul dorit.

Greșeala 4 – Alegi un design care este la modă acum

Cel mai probabil te-ai apucat de renovat deoarece vrei să îți actualizezi stilul casei tale. În timp ce ai vrea să îi oferi casei tale un aspect modern, faptul de a alege un design care este la modă acum sau care îți place doar ție se poate dovedi o mare greșeală. Un design trendy îți va face cu siguranță locuința să iasă în evidență, dar acesta va ieși din trend destul de rapid. Asta poate fi o mare problemă atunci când vei vrea să îți vinzi casa în viitor. E în regulă să modernizezi bucătăria sau baia, dar în privința altor încăperi, dacă rămâi la un stil care nu se demodează niciodată, ai mai multe șanse să îți placă în continuare și ție peste mult timp.

Lasa un comentariu