Manager de nota 10

06/03/2015

damocPlanul de management i-a asigurat dr. Damoc şefia Spitalului Bicaz

Expunerea planului de management i-a adus nota maximă doctoriţei Letiţia Damoc la cea de-a doua probă din concursul organizat pentru şefia Spitalului “Sf. Nicolae” Bicaz. Dr. Damoc a primit postul de manager al unităţii medicale cu paturi în urma punctajului acumulat la prima probă (9,70) şi la cea de-a doua (10). Luni, 9 martie, în cadrul şedinţei de Consiliu de Administraţie va avea loc validarea pe funcţie, urmând ca noul manager să încheie contract cu primarul oraşului Bicaz pentru o perioadă de 3 ani. Contractul de management poate înceta înainte de termen, în urma evaluării anuale efectuate pe baza criteriilor de performanţă stabilite prin dispoziţie scrisă emisă de primar, sau în urma evaluării ca necorespunzătoare a activităţii managerului, ori de câte ori este nevoie a fi făcută o astfel de evaluare.

După încheierea contractului de management, dr. Damoc îşi va putea alege echipa de conducere. Postul de director medical este în prezent ocupat de dr. Puşa Creţu şi probabil că domnia sa va rămâne pe această funcţie având în vedere strânsa legătură de colaborare existentă de-a lungul anilor între cele două profesioniste, în cadrul Serviciului de Ambulanţă Neamţ.

În ceea ce priveşte administrarea spitalului, greul de-abia acum începe. Sunt multe probleme de rezolvat, cel mai mare hop fiind acreditarea spitalului. Pentru obţinerea avizului favorabil, unitatea medicală trebuie să ducă la îndeplinire planul de conformare stabilit la momentul acordării avizului de funcţionare. Unitatea a fost inaugurată în noiembrie 2014, de ministrul Sănătăţii şi primarul Nicolae Sălăgean- edilul şef al oraşului Bicaz care nu s-a lăsat până când nu a “spart” lacătul de pe porţile ruginite ale spitalului.

La momentul actual, unitatea medicală cu paturi funcţionează şi este ocupată la capacitate maximă în secţiile deschise. A fost rezolvată şi problema realizării celei de-a doua linii de gardă, fiind astfel bifat încă un punct de pe lista cerinţelor care stau la baza menţinerii clasificării unităţii medicale.

Geanina NICORESCU

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. R.P 07/03/2015 la 8:02 -

    Cine are valoare o confirma oriunde . Cred insa ca locul Letitiei Damoc este in continuare la Ambulanta si in sistemul de urgente unde a avut realizari remarcabile si sper ca justitia s-o repuna in drepturi.