O nouă expoziție temporară itinerantă poate fi vizitată, până pe data de 15 mai, la Muzeul de Științe Naturale din Roman. Realizată în colaborare cu Centrul Muzeal Eco-turistic „Delta Dunării“, din cadrul Institutului de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea, expoziția cultural-educativă „Dunărea, Dobrogea, Delta“ reunește fotografii de excepție, având drept scop mediatizarea peisajelor și diversității biologice din zona Dobrogei de Nord.
Imaginile au fost surprinse de autori profesioniști, recunoscuți pentru dragostea lor atât pentru natură, cât și pentru arta fotografică. Ei sunt Valeriu Leonov, Mihai Baciu, Iliuță Goean, Mihai și Daniel Petrescu.
„Lucrările sunt remarcabile, dar atenția ne e atrasă de imaginea Dobrogei de Aur, cu peisajul deșertic al stepelor dobrogene care se preschimbă iarna, sub mantia de omăt în Dobrogea de Argint (autor Mihai Petrescu). Stâncăriile munților Măcinului, cu forme dintre cele mai bizare, au stat la baza lucrării «Cuibul dinozaurilor». Impresionantă este și imaginea miilor de bujori care înroșesc poienile și costișele dobrogene. Alte lucrări surprind instantanee din Deltă, din toate cele trei brațe, dar și din mlaștinile de nepătruns ale acesteia (autor Valeriu Leonov). Marea diversitate a lumii faunistice din această zonă este evidențiată prin tablouri ce prezintă animale fascinante, precum broasca țestoasă dobrogeană, cormoranul mare, diverse specii de pelicani, piciorongul, egreta mică, lopătarul și altele (autori Mihai Baciu, Iliuță Goean și Daniel Petrescu)“, ne-a declarat Cătălina Ivan, muzeograf la Muzeul de Științe Naturale din Roman.
Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.
Irina NASTASIU