Cronica neagra

19/09/2014

A intrat în maşina care-l depăşea

Ieri dimineaţă, în jurul orei 7,30, a avut loc un accident rutier pe strada Fermelor din Piatra Neamţ. Din primele cercetări efectuate de către polițiști, se pare că în timp ce un bărbat de 78 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe strada Fermelor, nu s-ar fi asigurat la efectuarea virajului la stânga și a intrat în coliziune cu autoturism ce se afla în depășirea acestuia, ce era condus de un bărbat de 40 de ani, din Ștefan cel Mare.

“În urma impactului dintre cele două autovehicule, a rezultat rănirea pasagerei din autoturismul care se afla în depășire, o tânără de 18 ani din Ștefan cel Mare, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a mai spus subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

 

Nici băut nu a renunţat la volan

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice. Echipajul de la Biroul de Poliţie Rutieră Piatra Neamţ l-a oprit pe bărbat pe strada Cuejdi, miercuri, în jurul orei 23,50.

“În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, astfel că au deschis dosar penal”, a declarat ofiţerul de presă.

 

Asanare pirotehnică la Dragomireşti

O echipă de trei militari pirotehnişti din cadrul ISU Neamţ a desfăşurat, miercuri, o misiune de asanare pirotehnică la poligonul amenajat la Dragomireşti.

“Au fost distruse 5 proiectile, 4 lovituri de aruncător şi un stabilizator, două grenade de mână, un pistol, o puşcă mitralieră, toate fiind arme şi muniţii din al doilea război mondial descoperite pe teritoriul judeţului Neamţ la ultimele misiuni de detectare”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al ISU Neamţ.

Cristina IORDACHE