Comisarul șef Constantin Roman îndeamnă populația să-și procure din timp pașapoarte

09/11/2017

În această perioadă mai calmă, când oamenii nu prea se înghesuie să-și procure un nou act de călătorie, conducerea Pașapoartelor Neamț, prin comisarul șef de poliție Constantin Roman, roagă cetățenii să-și verifice valabilitatea documentelor de trecere a frontierei, pentru schimbarea lor.

“Din această lună, numărul solicitărilor pentru emiterea unui nou pașaport a scăzut destul de mult. Zilnic, primim în jur de 50 de cereri, motiv pentru care funcționăm cu un singur ghișeu de primire acte. Îndemnăm cetățenii să-și verifice valabilitatea documentelor de călătorie, iar după caz, să solicite un nou pașaport, cu ceva timp înainte de data călătoriei. Ne așteptăm ca în preajma sărbătorilor de iarnă să crească numărul de cereri pentru un nou document de călătorie”, ne-a declarat Constantin Roman, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Neamț.

Așa cum se știe, de la mijlocul lunii trecute, nemțenii se pot programa online pentru depunerea cererii. Până ieri au fost înregistrate 60 de astfel de cereri. Programarea online funcționeaă pentru zilele de miercuri, joi și vineri, începând cu ora 12.30 și până la sfârșitul programului.

“În lunile iunie, iulie şi august 2017, în total, la nivelul Serviciului de Paşapoarte Neamț au fost soluționate 12.637 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi temporare. Totodată, în registrele de evidenţă a documentelor intrate-ieşite în/din serviciu au fost înregistrate 3.280 de documente privind impunerea măsurilor de suspendare a exercitării dreptului la liberă circulaţie în străinătate, emiterea avizelor SDR, comunicarea stabilirii domiciliului în străinătate, transmiterea de documente cu informaţii şi date personale, comunicarea de informaţii către instituţiile abilitate ale statului”, ne-a mai spus comisarul șef Constantin Roman, șeful Pașapoartelor Neamț.