Carpatcement a donat 28 de tone de ciment sinistraţilor

carpatcement

* Pompierii din Roman au adunat şi ei 46 mc de cherestea * Materialele de construcţii vor fi distribuite în comunele Ţibucani, Războieni şi Tupilaţi

 

 

Conducerea societăţii Carpatcement a donat 28 de tone de ciment, în valoare de 20.000 lei, persoanelor care au rămas fără gospodării în urma inundaţiilor produse la Ţibucani, Războieni şi Tupilaţi, în ajunul Învierii.

”Pe de o parte, preşedintele CJ Neamţ a intervenit pe partea de agricultură, este meseria lui de bază şi afacerea lui de bază înainte de a ajunge preşedinte CJ, şi a ajutat oamenii de acolo, lucru pe care îl salut. Şi noi ne-am implicat iar prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am obţinut o donaţie de 28 de tone de ciment. Detaşamentul de Pompieri Roman din cadrul ISU Neamţ a pus la dispoziţie 46 metri cubi de cherestea pentru construcţii sau reconstrucţii de garduri sau împrejmuiri. Am aşteptat până ieri să vedem ce ni se poate aloca şi de la Guvern, deocamdată nu avem nici un răspuns aşa că am luat-o şi pe cont propriu pentru a crea o colectă de ajutorare a oamenilor cu probleme”, a declarat prefectul George Lazăr.

”Suntem şi vom fi prezenţi în orice situaţie de urgenţă, de dezastre naturale şi vă asigur că vă puteţi baza pe noi în orice moment”, a declarat directorul Carpatcement Neamţ, Ion Mustăţea.

Donaţia de la Carpatcement va fi repartizată astfel: la Războieni, unde au fost distruse două locuinţe vor fi distribuite 5.440 kilograme ciment, la Tupilaţi unde au fost distruse 6 case vor fi trimise 16.320 kilograme ciment , la Ţibucani unde au fost distruse două case vor fi alocate 5.440 ciment iar pentru biserică de rit vechi, parţial afectată, va fi acordată cantitatea de 800 de kilograme de ciment.

Cât priveşte eventualele situaţii care s-au întâmplat de-a lungul anilor, când sinistraţii şi-au vândut materialele primite ca donaţii, prefectul George Lazăr recurge la buna credinţă a oamenilor: ”Vom face distribuţia cu autorităţile locale, cu un reprezentant al Prefecturii şi cu ISU Neamţ pentru a duce cimentul efectiv în gospodării. Partea cum vor înţelege oamenii să-şi reconstruiască locuinţele este treaba lor. Dar aşa cum am văzut durerea celor care erau în necaz, oameni de bună credinţă, sigur vor gestiona aceste bunuri în spiritul în care noi le acordăm. Şi autorităţile locale trebuie să urmărească şi să supravegheze aceste lucrări şi să pună la dispoziţie mână de lucru”.

În acelaşi context, al inundaţiilor, George Lazăr a precizat că în cadrul şedinţei de ieri a CJSU au fost aprobate solicitările de finanţare, de la Guvern, a unor lucrări de regularizare a trei torenţi din comunele Borca, Pipirg şi Alexandru cel Bun.

”De asemenea solicităm şi finanţarea lucrărilor pe râul Moldova pentru a rezolva pentru totdeauna problema alimentării cu apă a celor 65.000 de locuitori ai municipiului Roman”, a adăugat prefectul George Lazăr.

G.A.