Au fost prinși autorii furtului de la CAR Zănești

19/10/2018

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, fiind introduse în arestul Poliției Neamţ, în urma a trei percheziţii desfășurate, în data de 16 octombrie, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă de furt, ambele din sediile unor unităţi bancare. La acțiune au participat polițiștii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, împreună cu cei din cadrul Poliției Vrancea şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Români, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
“Percheziţiile s-au desfășurat în oraşul Mărăşeşti, judeţul Vrancea şi în localitatea Bahna din judeţul Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat. Astfel, au fost identificate trei persoane, dintre care doi bărbaţi şi o femeie, care au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ pentru a fi audiate. Faţă de cei doi bărbați, la data de 17 octombrie, s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. În urma cercetărilor extinse, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 15 spre 16 iulie 2018, un bărbat de 26 de ani din Călăraşi şi un altul de 32 de ani din Vrancea ar fi pătruns în sediul unei unităţi comerciale din Podoleni, de unde au încercat să sustragă valori sau alte bunuri.
De asemenea, la data de 18 spre 19 iulie 2018 cei doi ar fi pătruns în interiorul unei alte unităţi comerciale, din Zăneşti, de unde au sustras suma de 32.000 de lei”, a transmis Poliția Neamț.
În activitatea de prindere a autorilor furtului de la CAR Zănești au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliției Neamţ şi ai Poliției Vrancea.
Geanina NICORESCUI

Lasa un comentariu