Andrei Leonte susţine siguranţa pe internet şi la Piatra Neamţ

23/05/2014

poza coperta DSCN1421 DSCN1420 DSCN1417

Cântăreţul continuă campania alături de Salvaţi Copiii şi, după conferinţele susţinute în liceele bucureştene, la cererea fanilor, Andrei Leonte a ajuns şi la elevii din Piatra Neamţ.

Echipa Sigur.Info, împreună cu Andrei Leonte, a organizat joi, 22 mai 2014, începând cu ora 12.00, un forum de discuţii şi informare despre siguranţa pe Internet. Proiectul s-a adresat elevilor de liceu, dar şi cadrelor didactice care îi îndrumă pe aceştia. Întâlnirea a avut loc la Mall Forum Center din Piatra Neamţ.

„Este un proiect iniţiat de <<Salvaţi Copiii>> şi este adresat tuturor tinerilor şi nu numai. Internetul şi în general facebook-ul este foarte folosit în ziua de astăzi. Însă nu toţi ştiu de siguranţa traficului pe internet. Nu ne aşteptăm să schimbăm lumea, o mentalitate se schimbă în sute de ani. Dar, implicându-ne putem învăţa tinerii cum să navigheze pe net în siguranţă. Sper să şi reuşim. Este foarte important să înţeleagă, mai ales fetele, ca nu e chiar în regulă să îţi dai un check-in, de exemplu, la ora două noaptea prin centrul oraşului. De asta ne-am şi decis să extindem acţiunea la nivel naţional”, a declarat cântăreţul Andrei Leonte.

Aproximativ 90% dintre copiii care afirmă că au fost jigniți sau hărţuiţi pe Internet spun că acest lucru s-a întâmplat prin interacțiunile pe messenger sau pe rețelele sociale. În anul 2013, consilierii Sigur.Info au primit 265 de apeluri privind riscurile utilizării internetului de către copii, cele mai întâlnite probleme fiind: cyberbullying (hărţuirea), siguranţa datelor personale şi mesajele cu caracter sexual. Pentru a face din mediul online un loc mai sigur pentru tineri, Andrei Leonte s-a alăturat şi anul acesta campaniei Salvaţi Copiii, în calitate de Ambasador al proiectului Sigur.Info.

Andrei Leonte demonstrează că nu e doar un cântăreţ priceput, ci şi un tânăr preocupat de cei din jur. Iar la Piatra Neamţ a revenit cu drag.

„Am mai fost la Piatra Neamţ în urmă cu aproximativ un an, este un oraş frumos cu oameni frumoşi. E zona mea oarecum, eu sunt din Moldova şi vin mereu cu drag. Abia aştept să colindăm ţara, unde sper că vom fi primiţi cu braţele deschide, aşa cum s-a întâmplat şi în Piatra Neamţ “, a conchis artistul.

Echipa Sigur.Info împreună cu Andrei Leonte au pornit, în toamna anului trecut, un turneu în liceele bucureştene ce a avut drept scop promovarea conceptelor privind siguranţa pe Internet în rândul tinerilor, prin discuţii informale, însoţite de exemple şi soluţii pentru prevenţia situaţiilor riscante, acţiune ce face parte din programul european Sigur.info. În urma voturilor, cele cinci oraşe câştigătoare, care vor beneficia de o vizită a lui Andrei Leonte şi a echipei Sigur.Info au fost: Craiova, Sibiu, Bistriţa, Piatra Neamţ şi Galaţi.

Întâlnirea de la Piatra Neamţ s-a bucurat de un real succes. Zeci de nemţeni au fost încântaţi de vizita lui Andrei Leonte.

 

Andreea FLOREA

 

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Grigore 23/05/2014 la 16:38 -

    Ai uitat sa mentionezi , ca la Piatra Neamt, venirea lui Andrei Leonte si a proiectului s-a datorat Asociatiei “Future” Piatra Neamt. Halal stire. Pacat ca esti in aceiasi banca cu d-l Daniel Vinca pe care il respect, altfel….