Alegeri în PSD Neamț

19/02/2017

În municipiile Piatra Neamțși Roman și 7 comune vor avea loc conferințe locale de alegeri pentru funcția de președinte și noile birouri de conducere.

Este vorba de comunele Bodești (acolo unde fostul primar nu mai poate coordona activitatea organizației), Cordun, Tămășeni, Secuieni, Grințieș, Ceahlău și Borca. În toate cazurile, este vorba despre conduceri interimare care trebuie validate prin alegeri.

La Piatra Neamț, organizația municipală este condusă, din luna aprilie, după demisia Aureliei Simionică, de prof. Luminița Vîrlan, care va fi, cu siguranță, unul dintre candidații la funcția pe care o ocupă acum, dar nu va fi singurul, în condițiile unui PSD aflat din nou în plină glorie. Senatoarea Emilia Arcan a declarat că nu dorește să candideze, ea fiind deja președintă la organizația de femei și vicepreședintă la județ. Luminița Vîrlan, însă, va candida. „Dacă nu m-ar interesa să candidez, m-aș dezice de poziția pe care o am acum. Ar fi un gest de neloialitate. Pe de altă parte, pozițiile de interimar pot fi considerate conjuncturale, la un moment dat pot considerate chiar un cadou…

Suntem într-un proces continuu de organizare, este normal, noi suntem un partid organizat. Dorim să vă informăm pentru activitatea noastră. Pe lângă aceste localități vorbim de alegeri la organizațiile de femei și pensionari. Unii au ales să plece, alți, să rămână, dar să fie mai puțin interesați. Mesajul nostru este acela că suntem un partid unit, că suntem determinați, implicați și nu suntem divizați, așa cum le place unora să spună“, a precizat Luminița Vîrlan. (M.O.T.)