Accident groaznic la Bicazu Ardelean: un mort şi patru răniţi

28/09/2018

Un bărbat a decedat, un şofer se află în comă profundă, iar alte trei persoane au suferit leziuni mai uşoare dar au rămas spitalizate după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit frontal în central localităţii Bicazu Ardelean, în seara de 26 septembrie.
Din primele cercetări, a reieşit că un tânăr de 20 de ani, din Bicazu Ardelean a condus un autoturism pe DN 12C, din direcţia Bicaz către Bicaz Chei, iar în localitatea Bicazu Ardelean, în dreptul staţiei Peco, după o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, moment în care a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe sensul opus de circulaţie, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din localitatea Taşca.
În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto de 59 de ani şi vătămarea corporală a unei femei de 43 de ani şi a unui copil de 7 ani, ambii din Piatra Neamţ, pasageri în acelaşi autoturism. Femeia şi băieţelul au suferit policontuzii şi au fost preluaţi de echipaje cu asistent medical, care i-a dus la spitalul din Piatra Neamţ, fiind lăsaţi în grija medicilor de la Unitatea de Primiri urgenţe.
Conducătorul auto de 20 de ani a fost resuscitat şi transportat la spital în stare de comă grad IV, cu traumatism cranian şi traumatism toracic. În aceeaşi seară, din Unitatea de primiri urgenţe a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la Clinica N.C. „N. Oblu” Iaşi. Un pasager de 18 ani, din Bicazu Ardelean, a fost şi el preluat de o salvare şi transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Din cauza leziunilor suferite, tânărul de 20 de ani nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate probe biologice la spital, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Geanina NICORESCU