4500 de pietreni cer ajutor de încălzire

simionica

Aproape 4500 de familii din Piatra Neamț speră să primească ajutor de încălzire pentru luna noiembrie de la Primăria Piatra Neamț, sprijin care ar diminua efortul financiar al asigurării confortului termic pentru perioada rece.
Cum legea spune că pentru luna curentă se onorează cererile care îndeplinesc criteriile legale și care au fost depuse până pe 20 ale lunii, ieri Primăria Piatra Neamț a centralizat solicitările sosite până acum.
Din cei 4484 pietreni care solicitaseră pentru familiile lor ajutor de încălzire, cei mai mulți – 2808 – se încălzesc cu centrale termice proprii, alimentate cu gaze naturale. Alte 788 de cereri erau pentru încălzire cu lemne iar 600 pentru încălzire în sistem centralizat. Cei mai puțini – 288 – solicită ajutor pentru încălzirea pe bază de energie electrică.
Toate aceste cereri vor fi verificate dacă dosarele conțin toate documentele (și nu sunt puține) prevăzute de lege. ”Apoi, prin sondaj, vom face verificări în care să vedem dacă ceea ce este în dosar corespunde cu situația reală din teren”, a precizat viceprimarul Aurelia Simionică.
Adjunctul de la Primăria Piatra Neamț a confirmat că instituția primește în continuare cereri pentru ajutorul de încălzire. Singura problemă pentru cei care vor depune aceste cereri mai târziu este că nu vor putea primi ajutorul de încălzire retroctiv, ci doar de la momentul depunerii până la finele sezonului rece.

Daniel VINCA