Cronica neagra

Băut, a intrat cu maşina în gard

Ioan R. (40 de ani), din Roznov, s-a urcat, dumincă seara, băut la volan şi a intrat cu maşina într-un gard de beton. Poliţiştii au stabilit că acesta circula pe strada Islazului, când din cauza consumului de alcool şi a vitezei, a pierdut controlul volanului şi s-a oprit cu maşina în gard. Etilotestul a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool în aer în cazul lui Ioan R., el fiind transportat la spital cu politraumatisme, în timp ce pasagerul de lângă el, Viorel E. (42 de ani), a scăpat cu câteva răni uşoare.

 

155 de vitezomani amendaţi cu 24.000 lei într-o singură zi

Poliţiştii rutieri nemţeni au continuat şi duminică acţiunea SPEED de combatere a excesului de viteză în trafic. Echipajele cu 26 de agenţi au depistat 204 şoferi în neregulă, dintre care 155 au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei legale. Sancţiunile au cumulat amenzi de 24.000 de lei, poliţiştii reţinând 5 permise şi 2 certificate de înmatriculare.

Duminică, la ora 7,20, echipajul aflat în patrulare în Piatra Neamţ, l-a surprins pe Vasile V. (51 de ani), din Bodeşti, în timp ce conducea o autoutilitară, deşi consumase alcool, potrivit etilotestului care a indicat o concentraţie de 0,26 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a rămas fără permis.

 

Cu maşina în ţeava de gaz

Duminică, 25 august, un şofer a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina în gardul şi branşamentele de gaz ale lui Gheorghe T. şi Constantin F., de pe strada Ion Creangă, din Târgu Neamţ, din impact rezultând şi distrugerea a 10 metri din gard. Un echipaj de pompieri a sosit la faţa locului pentru a proteja zona şi a interveni în cazul unui incendiu sau a unei explozii, până când lucrătorii de la E-on Gaz au remediat avaria.

O altă avarie la o ţeavă de gaz de pe strada Progresului, din Piatra Neamţ, s-a produs tot duminică şi a impus prezenţa pompierilor. Un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă a asigurat măsurile de protecţie în zonă, până când avaria a fost reparată.

Incendii de la cabluri deteriorate

Cabluri electrice cu izolaţia deteriorată care au făcut scurtcircuit au fost cauzele a două incendii care au avut loc duminică. Primul a fost anunţat prin apelul de urgenţă la ora 5,16, semnalând foc la locuinţa lui Neculai A. din comuna Dumbrava Roşie. Un echipaj de pompieri de la detaşamentul din Piatra Neamţ a intervenit şi a reuşit stingerea flăcărilor, care au ars 15 mp din acoperişul casei, un dulap cu haine şi lambriul din plastic al balconului.
Noaptea, la ora 21,50, pompierii pietreni au fost solicitaţi la un alt incendiu, izbucnit de această dată în satul Chilia, din comuna Bârgăuani. Două echipaje şi două autospeciale au fost mobilizate pentru a stinge flăcările de la locuinţa lui Vasile B., din care s-au mistuit acoperişul pe 140 de metri, aproxiamtiv 80 metri pătraţi din planşeul casei de locuit şi circa 200 kg de făină de grîu.

Animale salvate de pompieri

Duminică, la prânz, pompierii pietreni au fost chemaţi în satul Bodeştii de Jos, pentru a salva un câine ce căzuse într-o fântână părăsită. Un echipaj de cinci subofiţeri şi o autospecială au ajuns la faţa locului şi după jumătate de oră au reuşit să scoată potaia, care schelălăia de mai mare jalea.
Câteva ore mai târziu, o vacă a fost scoasă din Bistriţa, la Poiana Teiului, animalul împotmolindu-se în mâl, la câţiva metri de mal şi nemaiputând să se mişte. Pompierii de la Garda 2 Poiana teiului au legat-o şi au tras-o uşor din albie cu o maşină specială de tractare

Tamponare de la grade

Duminică, în jurul orei 22,30, în satul Stânca, a avut loc un accident produs tot din cauza consumului de alcool. Viorel I. (27 de ani), din comuna Răuceşti, aflat la volan deşi consumase băuturi alcoolice, a intrat în maşina din faţa lui, faţă de care nici n-a păstrat o distanţă suficientă, condusă regulamentar de Vasile L. (25 de ani), din Pipirig. Singura rănită a fost Ana R. (28 de ani), pasageră în maşina şoferului vinovat, femeia fiind transportată la spital.
Cristina IORDACHE