Cronica neagra

Biciclişti imprudenţi

Adolescentul Ş.B. (14 ani), din Roman, a ajuns la spital, vineri, după o manevră imprudentă. Băiatul era cu bicicleta pe strada Tineretului când a virat stânga fără să se asigure, moment în care a fost lovit de maşina care intrase în depăşirea lui, condusă de Cosmin I. (26 de ani), din localitate. Rănit grav la cap a fost Costel M. (19 ani), din comuna Moldoveni, care s-a urcat pe bicicletă, cu toate că a consumat alcool din belşug. Sâmbătă seara, din cauza stării de ebrietate în care se afla, el s-a dezechilibrat şi într-o curbă la dreapta a căzut în şanţ, lovindu-se cu capul de un podeţ din beton. Poliţiştii care au sosit la faţa locului l-au testat şi a rezultat o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cu viteză în şanţ

Florin N. (18 ani), din Brusturi, proaspăt posesor de permis, a reuşit, vineri noapte, o dublă „performanţă”: s-a urcat băut la volan şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ. Incidentul a avut loc la ora 2,33 noaptea,  în timp ce rula cu maşina pe DN 15C şi din cauza stării de ebrietate, nu a adaptat viteza şi a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în şanţul din stânga drumului.

 

Prins cu arbori nemarcaţi

Mihai P. (45 de ani), din Poiana Teiului, a fost prins de poliţiştii şi pădurarii de la Pipirig cu mai mulţi arbori nemarcaţi în maşină. Sâmbătă dimineaţă, la ora 6, echipajul de agenţi l-a găsit pe bărbat cu un camion încărcat cu buşteni de brad lângă pădurea de la Petru Vodă. În urma verificărilor a reieşit că bărbatul avea în exploatare o aprtidă în zonă, dar printre arborii marcaţi tăiase şi copaci nemarcaţi. Cei 23,3 metri cubi de lemn, în valoare de 6.500 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi în custodia Ocolului Silvic Pipirig, iar bărbatul este cercetat acum pentru tăiere ilegală de arbori.

 

Incendiu la o stână în Târgu Neamţ

Pompierii târg-nemţeni au fost chemaţi, sâmbătă, să stingă flăcările care au mistuit o stână din localitate. Au ars şopronul de 20 de metri pătraţi, o căruţă, un motofierăstrău şi circa 60 kg de brânză pregătită de ciobani, pompierii stabilind că focul a pornit de la improvizaţia la care ciobanii găteau mîncarea şi care nu a fost amplasată suficient de departe şi nici n-a fost izolată adecvat faţă de elementele combustibile ale împrejmuirii.

Cristina IORDACHE