CRONICA

Fetiţă înecată, resuscitată de pompieri

 O fetiţă de 9 ani din Boteşti a fost scoasă mai mult moartă decât vie din albia Moldovei, în după amiaza de 25 iulie. Copila a vrut să se scalde, dar nu ştia să înoate bine şi a fost luată de curenţi. Oamenii de pe mal au sărit s-o salveze şi au scos-o pe uscat. Pompierii militari au găsit-o în stare de inconştienţă şi au iniţiat manevrele de resuscitare, pe care le-au continuat până la sosirea ambulanţei. Copila a fost dusă la Spitalul din Roman, după care a fost transferată la Sşpitalul Sfânta Maria din Iaşi.

Biciclişti accidentaţi

 Doi biciclişti au ajuns la spital, în ziua de 25 iulie, după ce au fost victimele unor accidente rutiere. Dumitru B. (65 de ani) din Roman a fost lovit de o maşină de Galaţi, care nu i-a acordat prioritate. Omul a suferit leziuni uşoare, iar conducătoarea auto s-a ales cu dosar penal. Anton B. (51 de ani) din Doljeşti s-a accidentat din vina lui. Era beat, a pierdut controlul direcţiei şi a căzut pe izlaz. Medicii au stabilit că a suferit răni grave.

Pieton beat lovit de un şofer treaz

 Victor S. (45 de ani) din Răuceşti, a fost lovit de o maşină, în seara de 25 iulie, pentru că era sub influenţa alcoolului şi a traversat fără să se asigure. La volan era Dănuţ M. (25 de ani) din Bacău, care n-a reuşit să frâneze la timp. Pietonul a fost lovit la cap şi diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi hematom parietal.

Poliţist acuzat, pe nedrept, de beţie

 În dimineaţa de 26 iulie, la ora 5, Florin I. din Piatra Neamţ a sunat la poliţie şi s-a plâns că a fost oprit în trafic de un poliţist beat. Bineînţeles, poliţistul respectiv a fost chemat la sediu şi testat, în prezenţa reclamantului. Era cât se poate de treaz, adică i-a ieşit zero pe etilotest. În schimb FlorinI. avea o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că s-a ales cu dosar penal şi cu o amendă de 1000 de lei.

C.M.