1383 de restanţieri, puşi în legalitate

actualitatea-carte-de-identitate-electronica-lugoj-2Pe parcursul primelor şase luni din acest an, serviciile locale de evidenţă din judeţ au desfăşurat mai multe acţiuni cu camera mobilă, pentru punerea în legalitate a nemţenilor fără cărţi de identitate valabile. Cei mai mulţi restanţieri au fost din Roman, acolo fiind desfăşurate nu mai puţin de 14 acţiuni, în urma cărora sute de persoane s-au ales cu buletine noi.

Cosmin Ignatovici, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Neamţ, ne-a declarat: ”În primul semestru din 2014, în Neamţ au fost puşi în legalitate 1383 de nemţeni care aveau documentele de identitate expirate. Din aceştia, 864 au fost restanţieri din zona Roman. Grupul ţintă ales de lucrătorii Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor Roman a fost persoanele netransportabile şi bătrânii. În afară de aceştia, au fost vizitaţi şi minorii care au împlinit vârsta de 14 ani, internaţi prin centrele de plasament. Aceste acţiuni, au fost făcute la solicitarea primăriilor sau a altor instituţii”.

Tot pe parcursul acestui an, lucrătorii Serviciului local de evidenţă din Piatra Neamţ s-au deplasat cu camera mobilă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, pentru a-i pune în legalitate (cu noi documente de identitate), pe cei aflaţi în detenţie.

V. ANDRIEŞ