Weekend cu șase morți violente!

04/04/2017

*Doi sugari găsiți decedați, un bărbat căzut în canal și doi spânzurați

În perioada 31 martie – 2 aprilie, Serviciul Județean de Ambulanță Neamț a avut nu mai puțin de șase solicitări pentru persoane care, din păcate, nu au mai putut fi salvate. Două dintre victime și-au încheiat socotelile cu viața în mod voit, pe fondul unor probleme de familie. Una dintre ele, în vârstă de 49 de ani, care a și dat „tonul“ descoperirilor macabre, a fost descoperit în ștreang, în dimineața de 31 martie, la domiciliul său din Săbăoani, satul Traian. Câteva ore mai târziu, un alt echipaj de salvare a fost solicitat în Lunca Moldovei, unde a fost găsit în stop cardio-respirator un bărbat în vârstă de 63 de ani. Cadrele medicale au procedat la manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat pozitiv.

În dimineața de 1 aprilie – o nouă solicitare a ambulanței pentru o persoană aflată în stop cardio-respirator, de astă dată la Poiana, comuna Grințieș. Omul, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit mort într-un canal.

Și doi bebeluși și-au pierdut viața în weekend. Moartea acestora a survenit în condiții încă neelucidate, cel mai probabil pe fondul regurgitării laptelui. Echipajele de salvare nu au observat urme vizibile de violență pe trupurile acestora. Unul dintre bebeluși avea 3 săptămâni de viață și făcea parte dintr-o familie modestă din Urzici-Bahna. Pentru celălalt sugar, din Buhalnița, viața s-a sfârșit după 4 luni de viață.

Seria morților din weekend s-a sfârșit cu descoperirea unui bătrân din Bodeștii de Jos, care și-a pus capăt zilelor prin spânzurare.

Geanina NICORESCU