Beat la volan, a riscat trei vieţi

11/11/2014

sofer-beat-alcool-volanUn tânăr de 20 de ani din comuna Trifeşti şi-a riscat viaţa lui şi pe a altor doi tineri după ce ieri dimineaţă s-a urcat băut la volan. Mai mult decât atât, el a circulat cu viteză şi a ignorat faptul că şoseaua era umedă, aşa că inevitabilul s-a produs şi tânărul a pierdut controlul maşinii, izbindu-se de un cap de pod.

„În ziua de 11 noiembrie 2014, în jurul orei 6, pe drumul comunal DC 90, în localitatea Trifeşti, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat rănirea a trei persoane”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au stabilit că tânărul de 20 de ani, din Trifești, conducea un autoturism pe DC 90 şi nu ar fi adaptat  viteza la condiţiile unui carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, intrând în coliziune cu un cap de pod din beton.

„În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat, rezultând rănirea conducătorului auto şi a doi pasageri din autoturism, o tânără de 24 de ani și un tânăr de 19 ani, ambii din Trifești”, a mai spus oficialul Poliţiei. Când a fost testat, aparatul a indicat un rezultat pozitiv în cazul şoferului, iar la o inspecţie a autoturismului poliţiştii au constatat că anvelopele autoturismului sunt uzate peste limita legală, aşa că i-au reţinut certificatul de înmatriculare. Spre binele lui şi a altora, tânărului i-a fost reținut şi permisul de conducere, iar acum are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul fiind sub influența alcoolului.

Tot ieri, dar noaptea, în jurul orei 1,30, un bărbat de 42 de ani din Făurei s-a răsturnat cu tractorul, la Budeşti. Poliţiştii din localitate au făcut cercetările care se impuneau şi au constatat că şoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers pe un sector de drum în curbă și s-a răsturnat pe celălalt sens de mers, autoaccidentându-se. Conducătorul auto nu era sub influența băuturilor alcoolice, conform rezultatului negativ al testări alcoolscop, a mai precizat ofiţerul de presă.

 

Cristina Iordache