Trei răniți și o mașină arsă într-un accident, la Turturești

21/04/2017

Joi, 20 aprilie, în urma unui accident rutier produs pe DN 15D, la Turturești, un autoturism a ars în totalitate și trei persoane au fost rănite.

Evenimentul a fost anunțat la 112, la ora 6:58 și la locul solicitării au ajuns opt pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de terapie intensivă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. „În urma accidentului rutier au rezultat trei victime, care au fost preluate de echipajul SMURD și transportate la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Autoturismul la care s-a produs incendiul a ars în proporție de 100% din cauza scurgerilor de lichide combustibile“, a declarat sublocotenentul Adrian Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Polițiștii care au ajuns la locul impactului au stabilit că vina aparține șoferului autoutilitarei care a pătruns pe contrasens. „Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 26 de ani, din Girov, conducea o autoutilitară pe DN 15D, dinspre Roman spre Piatra Neamț, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat pe contrasens în coliziune cu autoturismul care circula din sens invers“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În urma impactului, ambii șoferi au fost răniți, dar și un pasager din autoutilitară. Echipele de poliție și pompieri au acționat pentru salvarea de vieți și lichidarea incendiului, iar în momentul de față sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului. (C.I.)

*Având în vedere condițiile meteo existente, polițiștii rutieri vă recomandă:

– Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei).

– Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 de km/h în localități, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

– Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic. Reamintim că legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităților și în timpul zilei.

– Asigurați-vă o vizibilitate bună în habitaclul mașinii prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei și să aveți în perfectă stare de funcționare sistemul de climatizare și ștergătoarele de parbriz.

– Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță, atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile.

– Atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață, sau polei, echipați autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montați pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate. Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.