Șeful Poliției locale Piatra Neamț a demisionat

16/11/2013

politia-locala 2

*Locul lăsat liber de Dumitru Crăescu este ocupat interimar de adjunctul Vornicu

Șeful Poliției Locale Piatra Neamț a demisionat din funcție, invocând motive personale. “Da, așa este!, a confirmat viceprimarul Aurelia Simionică. Deocamdată, interimar, postul va fi ocupat de domnul Cristian Vornicu, cel care este adjunctul la comanda acestei structuri”.

De fapt, din cauza unor problem de sănătate pe care le-a avut în ultimul timp Crăescu, Vornicu a condus de facto Poliția Locală Piatra Neamț, în ultimele săptămâni. “Cred că luni dimineață, la ședința operativă unde ne întâlnim și cu domnul primar Gheorghe Ștefan se va stabili dacă rămâne interimar domnul Vornicu sau altă persoană. E prematur acum să trag vreo concluzie…”, a mai spus viceprimarul Simionică.

Neoficial, Dumitru Crăescu ar fi interesat de o altă funcție, eventual la o societate comercială din subordinea Primăriei.

Poliția Locală Piatra Neamț a fost în ultimii 2-3 ani în atenția opiniei publice datorită unui val de reclamații. Cele mai multe incriminau un management defectuos și erau scrise de foști angajați din această structură, unii dintre ei demiși tocmai pentru îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu. Pe aceste reclamații, instituțiile de anchetă au concluzionat până acum doar cu ștampila NUP (neînceperea urmăririi penale).

Pe de altă parte, pe linia atribuțiilor clar delimitate de lege, Poliția Locală din Piatra Neamț a avut o activitate s-a soldat și cu rezultate spectaculoase. Una dintre cele mai cunoscute acțiuni este destructurarea unor echipe de „demolatori” care acționau pe teritoriul unor foste platforme industriale, care sustrăgeau fier sau alte materiale. Mai mult, din anchetarea ulterioră de către Poliție (cea din cadrul IGPR) a unor bande de acest tip, au rezultat și concluzii deosebite – cum ar fi implicarea unui polițist superior din Piatra Neamț în coordonarea unei rețele – fapt care a dus la declinarea cazului către Parchetul Curții de Apel Bacău. Este vorba despre comisarul Constantin Nechita.

 

Daniel VINCA

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. tely 16/11/2013 la 14:27 -

    As dori ca politia locala sa se mobilizeze mai mult pentru rezolvarea faptelor cu caracter antisocial ,ma refer aici la bandele de indivizi care stau pina noaptea tirziu pe strazi si in scari de blocuri,consumind bauturi alcoolice si tulburind linistea publica.Aici as vrea sa amintesc, ca mi-au spart masina de 4ori in centrul orasului,iar ultima data, luna trecuta mi-au luat bateria distrugind incuietorile,dar am renuntat a mai face reclamatie deoarece de fiecare data dau cu subsemnatul si atit.

  2. roman 16/11/2013 la 15:38 -

    Si acum se poate retrage linistit la vila construita la Girov ( Contesti) , cu ce bani ????? Si nimeni nu stie nimic si nu se intreaba nimeni ? Mason sau nu domnul Craescu ne poate spune cum s-a construit vila pe terenul socrilor ?