Patru incendii de vegetaţie uscată, într-o zi

24/03/2017

Vremea bună a permis continuarea curăţeniei în grădini, dar în patru situaţii focul a scăpat de sub control şi au fost chemaţi pompierii.

Miercuri, la ora 11,24, la Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre un  incendiu de vegetație uscată în orașul Bicaz. ,,La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În urma incendiului a ars vegetație uscată pe aproximativ 1,5 hectare”, a declarat sublocotenentul Adrian Rotaru, ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Tot miercuri, pompierii pietreni au fost solicitaţi la Gârcina. Doi militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă au acţionat şi au stins flăcările care au ars uscăturile de pe aproximativ 900 mp.

La Scăricica (în comuna Alexandru cel Bun), focul a ajuns la litieră şi după ce a fost anunţat incendiul la 112, la locul incendiului au ajuns 7 pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Militarii au acţionat rapid şi astfel flăcările au ars doar 50 mp  de lăstăriș și 0,2 mc de doborâturi.

La Bârgăuani, însă, incendiul de vegetaţie uscată a afectat 2 hectare de teren din satul Bălăneşti. Patru pompieri au mers şi au stins incendiul cu autospeciala de lucru cu apă și spumă. (C.I.)