Oferte bănoase și sigure în Germania

03/01/2017

*Firmele străine vor să angajeze 10 lucrători din România, respectiv 5 mecanici auto și tot atâția operatori mașini *Contractul de muncă va fi pentru o perioadă nedeterminată, iar programul cu normă întreagă

Românii au iar de lucru în Germania. Joburile sunt oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin rețeaua europeană EURES.

Activitatea viitorilor angajați presupune repararea și întreținerea automobilelor de diferite mărci. Pentru obținerea celor 5 posturi, firma germană cere calificare profesională de mecanic sau mecatronist auto, experiență în service auto, permis de conducere categoria B, flexibilitate, orientare către clienți, motivare și corectitudine. O altă cerință obligatorie este și vorbirea limbii germane, la un nivel de minimum B1. Slujbele sunt oferite de Agenția Federală de Muncă – Centrala de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV Bavaria, ca reprezentant al angajatorului german, o companie de service auto.
Salariul va fi negociabil, în funcție de experiența profesională. Firma străină acoperă toate asigurările sociale. În plus, se oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe, precum și în demersurile cu autoritățile germane. Contractul de muncă va fi pentru o perioadă nedeterminată, iar programul de lucru cu normă întreagă (40 ore/săptamână). La fiecare două săptămâni, se va lucra și o sâmbătă. CV -urile model Europass (cu fotografie) se vor trimite completate la calculator în limba germană, la adresa de e-mail: ZAV-IPS-Bayern@arbeitsagentur.de, cu specificarea codului de referință RT–197. Actele pot fi trimise până la data de 28 februarie 2017.
A doua ofertă EURES se adresează nemțenilor calificați în meseria de operator mașini. Activitatea viitorilor lucrători presupune evaluarea și sortarea pieselor. Sudura se va face în funcție de schițe și planuri. Verificarea dispozitivelor și a pieselor trebuie efectuată înainte de aranjarea acestora în containere. Lucrătorii trebuie să respecte normele de siguranță la locul de muncă, iar implementarea standardelor de calitate să se facă conform procedurilor stabilite. Pentru obținerea acestor joburi, firma cere calificare profesională în domeniul auto, permis de conducere categoria B, autoturism personal, motivare, precizie, rezistență la stres și capacitatea de a lucra în echipă. Candidații trebuie să aibă cunoștințe bune de limba germană. Salariul primit va fi conform contractului colectiv de muncă în domeniu și va fi comunicat în timpul interviului. Angajatorul oferă bonusuri. Se va asigura îmbrăcămintea de lucru, fiind suportate costurile analizelor medicale periodice. Contractul de muncă va fi permanent, iar programul de lucru cu normă întreagă (35 ore/săptămână). Activitatea se poate desfășura și în schimburi. Se transmite CV -ul model Europass cu fotografie, completat la calculator în limba germană, la adresa de e-mail: recruiting@fahrnernetwork.com, în atenția dnei. Katarzyna Karpinska, cu specificarea „Maschinenfuhrer“. CV-urile pot fi trimise doar până la data de 22 februarie 2017. Nemțenii care vor să se înscrie pentru aceste joburi trebuie să se adreseze consilierului EURES Adrian Bulgaru, de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, la adresa de e-mail: adrian.bulgaru@nt.anofm.ro. Număr de telefon:0233.219.514 sau 0233.743.848.

V. ANDRIEȘ