O elevă a Colegiului „Hogaș“ s-a calificat pentru Olimpiada Internațională de Geografie!

26/04/2016

geografie 1(Avadanei Sorina) geografie2 (lotul judetean)Elevii nemțeni au strălucit și la Olimpiada de Geografie. Datorită rezultatului excepțional obținut la această competiție, Sorina Avădanei, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ Piatra Neamț a fost selectată pentru lotul țării noastre la Olimpiada Internațională de Geografie, care în acest an va avea loc în Beijing, China.

Etapa națională a Olimpiadei de geografie s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 17-23 aprilie 2016. La această etapă au participat 224 de elevi, din clasele VIII-XII, din toată țara. În urma participării la acest concurs județul Neamț s-a situat pe locul al VI-lea cu o medie a punctajelor de 90,13 puncte.

„De remarcat este faptul că la proba de baraj s-au înscris patru elevi dintre care trei au intrat la proba de baraj scrisă. Dintre elevii de clasa a VIII-a, doar doi elevi au participat la proba de baraj scrisă, dintre aceștia unul fiind Lazăr Ovidiu Andrei. De asemenea, trebuie amintit că elevii claselor a VIII-a și a XI-a au participat la cursurile organizate la Centrul Județean de Excelență, îndrumați de profesorii Cristina Letos – de la Școala Gimnazială Nr. 5 Piatra Neamț, Sava Daniel – Colegiul Național „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamț, Sava Camelia Nina și Tofan Elisabeta – de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ Piatra Neamț. Profesorul însoțitor al lotului, Irina Elena Pătrăuceanu, a avut o contribuție importantă la instruirea elevilor cu privire la proba practică. Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători și le doresc succes la etapa internațională!“, a subliniat profesoara Elena Preda, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Geanina NICORESCU