A murit de inimă rea când a văzut că-i arde casa

12/01/2017

Un bărbat din satul Bistra, comuna Bicazu Ardelean, a murit marți noapte când a văzut că-i arde casa. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, s-a panicat din cauza dezastrului și a făcut infarct. Cadrele medicale sosite împreună cu pompierii i-au aplicat manevrele de resuscitare îndelung, dar în zadar, în cele din urmă fiind declarat decesul.

Pompierii au fost chemați să stingă incendiul la ora 22:49, iar la locul solicitării au ajuns 11 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. „Pe timpul desfășurării intervenției, proprietarul a suferit un atac de panică urmat de un stop cardio-respirator, fără răspuns la manevre. Proprietarul a fost declarat decedat de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Militarii au stabilit că focul a pornit de la un burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Au ars aproximativ 75 mp acoperiș din astereală lemn cu învelitoare de tablă și 40 mp acoperiș din astereală lemn cu învelitoare de azbociment și s-a deteriorat tavanul la 3 camere.

Tot marți, pompierii târg-nemțeni au fost chemați să stingă incendiul izbucnit la o casă din Humulești. Șase subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă au acționat și au stins incendiul, în urma căruia au ars două uși de lemn, peretele interior din grindă de lemn pe circa 10 mp și tavanul pe circa 6 mp, din cauza aparaturii electrice de încălzit lăsată sub tensiune.

Pompierii au mai intervenit, marți, la trei incendii, pornite de la coșurile de fum necurățate ori neprotejate față de materialele combustibile, la locuințele localnicilor din Roznov, Oglinzi și Săbăoani.

Cristina IORDACHE