Mâine, Bursa Generală a Locurilor de Muncă

06/04/2017

*La primul târg din acest an, angajatorii au promis 628 de locuri de muncă *La ediția de anul trecut au participat 970 de persoane și 100 de agenți economici

Până ieri la amiază, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Neamț își anunțaseră prezența 81 de angajatori, care ofereau 628 de locuri de muncă. Cu toate acestea, participarea acestui număr de firme nu este bătută în cuie, fiindcă e posibil ca unii angajatori să se răzgândească, ori să participe mai mulți.
„Vineri dimineață, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț va organiza Bursa generala a locurilor de munca, activitate ce se va desfășura concomitent în Piatra Neamț, la Sala de Sport a Colegiului Național „Calistrat Hogaș“, din str. Alexandru cel Bun, nr. 19, în Roman, la Cantina Grupului Școlar „Vasile Sav“, din Bulevardul Republicii, nr. 46, iar la Târgu Neamț, la Casa de Cultură, din str. Ștefan cel Mare, nr. 60. În cadrul acestei burse vor avea loc întâlniri directe între angajatorii ofertanți de posturi și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și a celor care doresc să-și schimbe jobul actual, cadru în care se vor face cunoscute condițiile necesare pentru angajare. Apoi, în funcție de îndeplinirea acestora, se va stabili încadrarea sau programarea pentru proba de lucru. Pană la această dată, au confirmat participarea a 81 de agenți economici, care vor oferi 628 locuri de muncă vacante, în domenii ca industria textilă, servicii și construcții. Din numărul total de slujbe, 39 sunt pentru persoanele cu studii superioare tehnice. Precizam că aceste date sunt intermediare și se pot modifica, deoarece încă se așteaptă confirmări de la unii agenți economici“, ne-a declarat Daniel Chirilă, directorul executiv al AJOFM Neamț.
La evenimentul similar de anul trecut, cele mai multe slujbe au fost oferite în Piatra Neamț, respectiv 346, la Roman – 278, și 84 la Târgu Neamț.
În total, la târgul din 2016, au participat 970 de persoane, dintre care 516 la Piatra Neamț, 365 la Roman și 89 la Târgu Neamț. La acea dată, 80 de persoane au fost angajate pe loc și 338 au fost selectate în vederea încadrării. Anul trecut, la bursă s-au prezentat 100 de agenți economici, dintre care 49 la Piatra Neamț, 43 la Roman și 8 la Târgu Neamț, care au oferit 708 locuri de muncă. La final, după ce s-a tras linie, 80 de persoane au fost angajate pe loc și 338 au fost selectate în vederea încadrării.
La nivel național, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va desfășura Bursa Generală a Locurilor de Muncă în 93 de locații. În București, evenimentul va fi organizat de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă, la 21 aprilie 2017, la Palatul Național al Copiilor. În acest an, bursa va avea loc la nivelul tuturor celor 41 de agenții județene, și se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitant. Reamintim că la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din anul 2016 au participat 2.946 agenți economici și au fost oferite 38.210 posturi.
V. ANDRIEȘ