Femeie lovită pe trecerea pentru pietoni de o șoferiță

13/04/2016

Marți, în jurul orei 11, o femeie ce traversa DN 15 pe trecerea pentru pietoni a fost lovită de o mașină. Șoferița, o tânără de 22 de ani, este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

Polițiștii rutieri care au ajuns la locul accidentului au stabilit că „în timp ce o tânără de 22 de ani, din Borlești, conducea autoturismul pe DN 15, dinspre Piatra Neamț spre Bacău, a surprins și accidentat o femeie de 78 de ani care se angajase în traversarea drumului regulamentar, pe trecerea pentru pietoni“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Victima a suferit mai multe traumatisme și a fost transportată de o ambulanță SMURD la spital. Șoferița a fost testată alcoolscopic și a reieșit că nu consumase alcool.

*Un șofer de 65 de ani a depășit coloana, până pe contrasens

Un bărbat de 65 de ani, care conducea o autoutilitară pe varianta ocolitoare a municipiului Roman, a făcut o depășire interzisă și s-a izbit de o mașină de pe contrasens.

Șoferul era unul grăbit, pentru că s-a aventurat în depășirea mai multor mașini din față și avea viteză mare. Impactul cu autoturismul de pe sensul opus n-a mai putut fi evitat, accidentul producându-se în zona unui hipermarket. „Din cercetări reiese faptul că în timp ce un bărbat de 65 de ani, din Giurgiu, conducea o autoutilitară pe șoseaua ocolitoare a municipiului Roman, a intrat în depășirea mai multor autoturisme din fața sa și apoi s-a ciocnit de un autoturism care venea din sensul opus, condus de un bărbat de 36 de ani, din Horia“, a mai spus ofițerul de presă.

Din accident a rezultat rănirea unei pasagere, o femeie de 42 de ani, din Roman, de pe locul din dreapta față din mașina condusă de romașcan. Victima a fost transportată de o ambulanță la spital, ea suferind mai multe traumatisme. Ambii șoferi au fost testați, nici unul nu consumase alcool.

Cristina IORDACHE