Fabrica a scăpat, dar casa proprietarului a fost distrusă de foc

05/01/2017

*Un incendiu produs la Bodești a fost stins de 28 de pompieri cu 6 autospeciale, după mai bine de 3 ore

Un incendiu izbucnit în noaptea de 3 spre 4 ianuarie la Bodești a distrus casa proprietarului fabricii de îmbrăcăminte din localitate.

Apelul la 112, de la ora 2:58, semnala că arde acoperișul fabricii, însă când pompierii au ajuns la locul solicitării au constatat că de fapt arde acoperișul casei proprietarului fabricii. Clădirile sunt destul de apropiate, însă dezastrul era la locuința industriașului. Pentru misiunea de stingere au fost mobilizați un ofițer și 22 de subofițeri de la Detașamentul de pompieri din Piatra Neamț cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara mecanică, două autoturisme de primă intervenție și un echipaj SMURD, dar după ce militarii au ajuns la locul solicitării, au cerut forțe suplimentare de la Târgu Neamț. „Ulterior, au fost solicitați și colegii de la Detașamentul de pompieri din Târgu Neamț, de unde a venit un echipaj format din 5 subofițeri, cu o autospecială de capacitate medie. Forțele de intervenție au stins incendiul, în urma căruia a ars acoperișul construit din astereală lemn și învelitoare de tablă pe o suprafață de circa 200 mp și au fost deteriorate tavanul din plăci de rigips căptușit cu vată bazaltică pe o suprafață de aproximativ 150 mp, mobilier, bunuri electrocasnice și două băi. Cauză probabilă ce a provocat incendiul este efectul termic al unui coș de fum neprotejat față de elementele combustibile“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Misiunea militarilor s-a încheiat după mai bine de trei ore, în jurul orei 6:30.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești. Necazul industriașului este, însă, mare, întrucât nu avea asigurare pe locuință.

Cristina IORDACHE