Trafic restricționat pe strada Humăriei până la mijlocul lui noiembrie

22/10/2015

asfaltare 1* Vor fi desfășurate lucrări de asfaltare, între orele 08.00-17.00, până pe 14 noiembrie

Circulația pe strada Humăriei, din cartierul Speranța, va fi închisă zilnic, între orele 08.00-17.00, până pe 14 noiembrie, în vederea desfășurării lucrărilor de asfaltare.

Asfaltările de pe Humăriei sunt incluse în programul de lucrări propus de primarul interimar Dragoș Chitic pentru anul 2015. „Deși Primăria Piatra Neamț trece printr-o perioadă financiară destul de grea, până în luna noiembrie vor fi modernizați, în total, peste 11.000 de metri liniari de străzi, așa cum ne-am planificat la începutul anului. Toate lucrările de modernizare efectuate anul acesta – bordurări, asfaltări, canalizări au fost realizate cu fonduri de la bugetul local“, declara, într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Piatra Neamț, primarul Dragoș Chitic.

În programul de asfaltări din acest an au fost incluse străzile: Ciocârliei, Durăului, Piața 22 Decembrie, bd. Dacia, Mărășești, Dunării, Piața Ștefan cel Mare, bd. Republicii, Alexandru cel Bun, Mierlei, Crivățului, M. Stamatin, Negoiului, Aleea Brazilor, Soarelui, bd. Traian, Gheorghe Asachi, Bogdan Vodă, Plopului, Arcului, Pârâul Saratei, Cezar Boliac, Constantin Brâncoveanu și Humăriei.

Anterior asfaltării, pe strada Humăriei, societatea Publiserv a executat lucrările pentru canalizarea pluvială. Acestea au fost necesare din cauza configurației speciale pe care o are strada. Dacă nu s-ar fi rezolvat problema apelor pluviale și a stabilității solului, asfaltarea ar fi fost inutilă. Astfel, abia din 20 octombrie, s-a trecut la asfaltarea propriu-zisă, fapt ce impune interzicerea traficului auto zilnic, în intervalul orar mai sus menționat, până pe 14 noiembrie.

Andreea AMARIEI