Evaluare Națională la clasa a VI-a fără 149 de elevi

10/05/2017

Elevii claselor a VI-a au susținut, ieri, testarea competențelor din aria curriculară limbă și comunicare, urmând ca astăzi să aibă loc evaluarea cunoștințelor din aria curriculară matematică și științe ale naturii. La examinarea de ieri au lipsit 149 dintre cei 4.779 de elevi înscriși în clasa a VI-a în școlile din județul Neamț.

„Testele, baremele de corectare și fișele de evaluare au fost elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Testele administrate au fost în concordanță cu programele școlare în vigoare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale. Administratorul de test pentru clasa a VI-a este un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic care, de asemenea, nu are ore la clasa respectivă. Durata alocată rezultării testului este de 60 de minute, iar fiecare test este evaluat în cadrul unității de învățământ. Testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară limbă și comunicare sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba și literatura română și celălalt cu specialitatea limba modernă. Testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară matematică și științe ale naturii sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitate matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie“, a declarat prof. Camelia Elena Neța, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi analizate la clasă, vor fi discutate cu elevii și părinții acestora și vor fi valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învățare.

Geanina NICORESCU