Tu știi cum să îți îngrijești corect părul? Descoperă 5 TRUCURI pe care nu le cunoșteai până acum!

03/05/2019

Un par sănătos și strălucitor nu doar că va arată mult mai bine, dar se va coafa mult mai ușor, putând să obții rezultatele dorite în cel mai scurt timp posibil. Din nefericire, însă, majoritatea femeilor comit anumite greșeli ce țin de îngrijirea părului și a scalpului, ce duc la deteriorarea și ruperea firelor de păr.

Te-ai întrebat vreodată dacă folosești produsele corespunzătoare pentru părul tău sau dacă îi acorzi atenția necesară? Este cazul să o faci!

Iată câtva trucuri și sfaturi ce țin de îngrijirea corectă a părului  pe care sigur nu le știai până acum!

  1. Uită de vechile perii de păr și folosește una cu perii de porc mistreț. Probabil te întrebi de ce este atât de special acest tip de perie. Ei bine, specialiștii au demonstrat că perierea părului cu regularitate folosind o perie din păr de mistreț poate reprezenta un fel de terapie pentru regenerarea și întreținerea părului tău.  Perii de porc mistreț permit preluarea substanței uleioase numită sebum, ce este produsă de scalp și o repartizează pe lungimea firului de par, până la vârful acestuia. În acest fel, părul tău va arată mult mai sănătos și strălucitor, sebumul oferindu-i, în același timp, mai multă protecție și rezistență.
  1. Folosește balsamul de păr înainte de aplicarea șamponului. În mod normal, balsamul este recomandat a fi folosit imediat după şamponare, pentru a obține un păr mătăsos, ușor de descurcat și pentru a potoli firele rebele. Însă, specialiștii recomandă că înainte de şamponare să distribui o cantitate generoasă de balsam pe lungimea părului, astfel încât să eviți ruperea firelor de par sau a șuvițelor încâlcite.
  1. Masează-ți scalpul după fiecare spălare a părului. După ce îți ții părul în prosop pentru a absorbi apa existentă în firele de par, ideal ar fi să îți oferi un scurt moment de răsfăț, masându-ți scalpul pentru 5 minute. Relaxarea nu este singurul efect benefic al acestei proceduri, ea fiind menită să vascularizeze intens zona respectivă, ceea ce duce la creșterea mult mai rapidă a părului și la menținerea unui aspect sănătos și strălucitor al acestuia.
  1. Folosește spray-uri de texturare pentru a obține buclele dorite. Placa de par sau ondulatorul folosite cu frecvența duc la degradarea firelor de par din cauza căldurii emanate. Dacă îți dorești un păr ușor ondulat, messy și nu vrei să folosești bigudiurile, întrucât presupun mai mult timp de așteptare, poți utiliza un spray pentru texturarea părului care să conțină diverse săruri și uleiuri naturale. Efectul va fi unul mult mai natural, iar părul tău va fi mai puțin afectat şi mai puţin predispus ruperii şi degradării.
  1. Dacă folosești föhn-ul, usucă-ți părul folosind aerul rece. Folosirea uscătorului de păr poate avea destul de multe contraindicații, întrucât căldura emanată de acest dispozitiv duce la degradarea părului. Încearcă, pe cât posibil, să optezi pentru uscarea naturală a părului, iar atunci când ești presată de timp, folosește föhn-ul,  la o treaptă de temperatură mai mică (în primele 2-3 minute), după care optează pentru uscarea părului cu ajutorul aerului rece. Acesta din urmă are efecte mai puțin dăunătoare.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile la care poți apela pentru a avea o podoabă capilară de invidiat, un păr frumos și strălucitor. Tu știai toate aceste lucruri până acum?

Surse foto:

www.shutterstock.com