După scandalul vaccinărilor, dr. Daniela Marcoci a făcut un pas înainte!

12/08/2017

* De pe funcția de director executiv adjunct al DSP Neamț, dr. Marcoci primește detașare la Ministerul Sănătății * După demiterea șefului DSP Neamț, dr. Dan Dorin Morenciu, atribuțiile de director executiv au fost preluate de directorul economic, Constantin Oprea

Geanina NICORESCU

Prin ordin al ministrului sănătății, doctorița Daniela Florina Marcoci, va fi transferată, „în interes de serviciu“, în Capitală, la Ministerul Sănătății. Pe perioada cât va fi detașată, postul său îi va fi rezervat.

Funcția publică de conducere de director executiv adjunct sănătate publică este ocupată la acest moment de d-na dr. Daniela Florina Marcoci – medic primar epidemiolog, Ministerul Sănătății solicitând Direcției de Sănătate Publică Neamț acordul în vederea transferării în interesul serviciului la Ministerul Sănătății a doamnei doctor“, se arată în comunicatul de presă postat, ieri, pe site-ul DSP Neamț.

Prin aceeași informare publică, este anunțat faptul că, „Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 972/2017, începând cu data de 10.08.2017 atribuțiile specifice funcției publice de conducere director executiv la Direcția de Sănătate Publică Neamț au fost delegate domnului Oprea Constantin, până la ocuparea temporară sau definitivă a funcției publice de conducere, în condițiile legii“.

Postul de director executiv a fost ocupat de dr. Dan Dorin Morenciu, care, în urma scandalului privind rata mică a vaccinării copiilor din județ împotriva rujeolei, a fost trecut pe un post de execuție. La momentul respectiv, se credea că și directorul adjunct, dr. Daniela Marcoci, va avea aceeași soartă, pentru că ministrul sănătății anunțase, prin comunicat de presă, demiteri ale conducerilor DSP-urilor care nu au știut să gestioneze corect planul de imunizare, subliniind că este vorba despre directorii executivi și cei adjuncți în sănătate publică. Iată, însă, că dr. Marcoci a făcut, de fapt, un pas înainte, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că nu i s-a putut atribui, concret, nicio vină în toată povestea. Iar deznodământul este de departe o surpriză, pentru mai toată lumea.