Doar un transplant de ficat i-ar mai putea salva viaţa: Instructorul coregraf Mihai Melu suferă de ciroză, în faza terminală

23/01/2015

IN 3 Mihai MeluRenumitul instructor coregraf pietrean Mihai Melu are nevoie urgentă de un transplant de ficat, pentru a putea supravieţui. După o bogată carieră închinată dansului popular, artistul are nevoie urgentă de ajutorul semenilor, pentru a putea lupta cu o boală care îi distruge ficatul: hepatita C. Deoarece boala a ajuns într-un stadiu terminal, doar un transplant de ficat ar mai putea salva viaţa coregrafului.

„Mă lupt cu virusul C de ani de zile, însă nu reuşesc să înving boala. Nu sunt medicamente, iar boala evoluează, pe zi ce trece, pe fondul unei imunităţi scăzute. Singurul lucru care mi-ar putea prelungi viaţa ar fi un transplant de ficat. În momentul de faţă, gradul de distrugere a celulelor hepatice este de 50%, pacienţii aflaţi în situaţia mea mai având doar câteva luni de trăit…  Costurile unui transplant sunt foarte mari, de aceea fac un apel către toţi cei care mă pot ajuta, să doneze din puţinul lor, pentru a-mi salva viaţa! Doresc să-mi continui activitatea de coregraf, doresc să-i învăţ pe copii tainele dansului popular. Vă rog din suflet, ajutaţi-mă! Ajutaţi-mă acum, cât mai pot fi ajutat! Am făcut multe lucruri frumoase şi o să mai pot face, dacă mă ajutaţi! Am adus fericire în sufletul a sute de copii. Am transmis copiilor tot ce este mai frumos: dansul popular, datinile, obiceiurile şi tradiţiile româneşti!”, spune Mihai Melu.

Cei care doresc să-l ajute pe coregraf pot depune bani în contul deschis pe numele Mihai Melu, la Banca Transilvania. Pentru RON (lei): RO41BTRLRONCRT0228900101. Pentru EUR (euro) – Swift: BTRLRO22 / RO88BTRLEURCRT0228900101.

Banii pot fi donaţi şi prin Western Union: Mihai Melu, str. Mărăţei 114, bl. B10, sc. A, ap. 8, Piatra-Neamţ.

De-a lungul timpului, Mihai Melu a activat în ansambluri folclorice ca „Ciprian Porumbescu” – Suceava, „Rapsodia română” – Bucureşti, „Junii Sibiului” – Sibiu şi multe altele. În ultimii 20 de ani a predat dans popular la grădiniţe, şcoli şi licee, alcătuind formaţii de dans care au fost premiate şi laureate.

„Eram mulţumit şi simţeam ceva ce nu poate fi descris în cuvinte, pentru că părinţii mi-au acordat încredere deplină şi şi-au lăsat copiii pe mâna mea. I-am dus la festivaluri-concursuri şi, cu voia Domnului, i-am adus înapoi sănătoşi şi fericiţi. Făceam ceva frumos şi eram mulţumit cu puţinul pe care-l câştigam”, îşi aminteşte Mihai Melu.

Însă în toamna anului 2011, instructorul a fost diagnosticat cu hepatita C, care, în doi ani a evoluat spre ciroză, cu toate că Mihai Melu, acum în vârstă de 63 de ani, a dus tot timpul o viaţă ordonată. „Cei care mă cunosc ştiu că nu am fost şi nu sunt nici consumator de băuturi alcoolice şi nici fumător”, mărturiseşte coregraful.

Timp de şase luni, în perioada septembrie 2013 – februarie 2014, Mihai Melu a urmat tratamentul pentru hepatita C, cu interferon şi ribavirină. Însă organismul nu a răspuns la tratament, boala agravându-se: „Am suportat foarte greu tratamentul, organismul nu răspunde la chimioterapie, sistemul imunitar este mult afectat, iar boala are o acţiune galopantă, afectând şi alte organe.”

Viaţa nu are preţ, decât prin devotament, altruism şi iubire de semeni. Pentru devotamentul şi dragostea pe care le-a transmis copiilor, de-a lungul timpului, Mihai Melu merită recunoştinţa şi sprijinul nostru. Să-l ajutăm acum, cât încă nu e prea târziu.

Irina NASTASIU