De la o ţigară era să ardă tot blocul

11/09/2017

Panică într-un bloc din Roman, de pe strada Victor Hugo. Locatarii au sunat la 112, în seara de 9 septembrie, după ce au văzut fumul dens ce ieşea dintre rosturile celor două scări de bloc.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. În urma evenimentului au ars resturi menajere aflate în rostul dintre cele două scări de bloc.Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost fumatul în locuri nepermise”, ne-au informat reprezentanţii ISU Neamţ.

A doua zi dimineaţă, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, tot prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui alt incendiu de deşeuri, de astă dată din hârtie/carton, izbucnit în municipiul Piatra Neamţ, pe str. Dragoş Vodă la ieşirea spre Gârcina, lângă pădure.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului au ars aproximativ 200 kg deşeuri hârtie/carton, a transmis ISU Neamţ.

Se pare că incendiul a izbucnit din cauza focului făcut în spaţii deschise.

Geanina NICORESCU