Clasele I-IV ar putea avea o oră de sport în fiecare zi

03/04/2017

Educația fizică ar putea deveni disciplină obligatorie zilnică, începând de la învățământul preșcolar, până la învățământul gimnazial și liceal cu 3-4 ore pe săptămână, conform propunerii lansate de deputatul social-democrat Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport.

Deputatul a anunțat că, pentru a stabili oportunitatea desfășurării acestor ore, vor fi organizate consultări cu membrii Guvernului și cu asociațiile sportive din teritoriu.

„Consider că, dacă vom avea mai mulți practicanți de sport, vom reduce numărul de paturi ocupate în spitale cu diferite afecțiuni cauzate de lipsa de mișcare și de viața sedentară. Dacă stimulăm activitățile sportive la toate vârstele prin alocarea de resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și a susținerii centrelor locale de selecție și inițiere, vom putea ajunge să avem o populație sănătoasă“, a explicat deputatul social-democrat.

Prin aceasta se dorește ca dezvoltarea sportului de masă să fie inclus ca obiectiv major în proiectul de țară și până în 2020 să ajungem să alocăm 1% din PIB pentru tot ce înseamnă activități sportive.

Geanina NICORESCU