Autorul unui accident în lanț este căutat de poliție

10/01/2017

Un tânăr din comuna Săbăoani este căutat de poliție după ce a provocat un accident în lanț, duminică dimineață, pe DN2.

Șoferul, în vârstă de 27 de ani, din satul Traian, circula cu autoturismul, iar în afara localității a pierdut controlul volanului, a ajuns pe contrasens, unde a lovit un șofer coborât din mașina ce derapase, și s-a izbit apoi în mașina care oprise pentru a ajuta șoferul ce derapase. Rănit și el, și pasagerul din mașină, autorul accidentului a mers la spital, a primit îngrijirile medicale și a dispărut imediat, fără acceptul medicului. „În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului precum și pentru depistarea conducătorului auto care a provocat accidentul din data de 8 ianuarie 2017, ora 6:08, pe DN 2 în afara localității Traian. Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 27 ani din Traian, conducea un autoturism pe DN 2, pe fondul unui carosabil acoperit parțial cu zăpadă și în condiții de viscol, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a acroșat și accidentat, un bărbat de 30 ani din comuna Gâdinți, care se afla pe partea carosabilă fiind coborât din mașină întrucât derapase anterior. După producerea accidentului, autovehiculul condus de bărbatul de 27 ani a intrat in coliziune cu un autoturism ce se afla oprit in trafic pentru a acorda ajutor autovehiculului care a derapat. Urmare a producerii accidentului, au fost rănite patru persoane: cei doi conducători auto – răniți ușor, pietonul – rănit grav, iar un pasager din autoturismul condus de bărbatul de 27 ani a fost rănit ușor“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Sursa precizează că după producerea accidentului, conducătorul auto de 27 ani a plecat de la fața locului către unitatea spitalicească, iar după acordarea primului ajutor a părăsit unitatea medicală fără avizul medicului. Ambulanțele au preluat trei răniți de la locul accidentului, dintre care două diagnosticate cu etilism acut, și i-au transportat la Spitalul municipal Roman.

*Tamponare cu doi răniți, pe DN 15

Tot duminică, în jurul orei 13, a fost anunțat la 112 un alt accident produs pe DN 15, pe raza comunei Pipirig, soldat cu rănirea a două persoane.

Polițiștii care au făcut cercetările au stabilit că în timp ce un bărbat de 54 ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe DN 15, în satul Stânca, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autovehicul care se deplasa regulamentar. În urma impactului, un pasager din autoturismul care se deplasa regulamentar a fost rănit grav, iar conducătorul auto care a provocat accidentul a fost rănit ușor. Ambulanțele au preluat victimele, între care un bărbat cu traumatisme grave la cap și o femeie cu o contuzie toracică și hipertensiune, care au fost transportate la Spitalul orășenesc Târgu Neamț.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului, precizează sursa citată.

 

Cristina IORDACHE