Armata, o școală altfel

13/04/2017

Elevi și profesori de la școli din Piatra Neamț, Bârgăuani și Mărgineni au făcut, miercuri, 11 aprilie, o vizită la sediul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava“ Piatra Neamț, într-o activitate din programului lansat de Ministerul Educației Naționale „Să știi mai multe, să fii mai bun“, la care Ministerul Apărării Naționale participă cu proiectul „Armata… O școală altfel“, având ca obiective consolidarea parteneriatului instituțional, întâmpinarea nevoii de cunoaștere de către tânăra generație a instituției militare, promovarea imaginii Armatei României și a carierei militare.

Tinerii au participat la activități interesante alături de gazdele garnizoanei. Cei mai mari au aflat detalii din oferta educațională a MApN pentru anul de învățământ 2017-2018 de la personalul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț. Cei mai curioși au pus mâna pe arme la prezentarea armamentului și tehnicii din dotarea Batalionului 634 Infanterie.

Un moment deosebit a fost prilejuit de vizita în Sala de Tradiții Militare de la Cercul Militar, îmbinată cu prezentarea istoricului celor două regimente care au activat în garnizoana Piatra Neamț – Regimentul 15 Infanterie „Războieni“ și Regimentul 38 Mecanizat „Neagoe Basarab“, precum și istoricul Batalionului 634 Infanterie. La final, copiii au vizitat Capela Militară a unității. Tinerii s-au fotografiat și au aflat informații pentru mulți inedite despre viața de militar.

Cristina IORDACHE