77 de liceeni s-au înscris deja la studii pentru polițiști

19/05/2017

*Înscrierile la Academia de Poliție se încheie pe 26 mai

Înscrierile pentru Academia de Poliție sunt pe ultima sută de metri, mai exact absolvenții de liceu mai au doar cinci zile la dispoziție pentru a-și depune dosarele la sediul Poliției Neamț. „Până în prezent, la nivelul IPJ Neamț s-au înscris 77 de persoane pentru studii superioare în cadrul Academiei de Poliție și 73 la unitățile de învățământ postliceale din cadrul MAI. Până la data de 26 mai 2017, cei interesați pot depune cererile de înscriere pentru concursul de admitere la Academia de Poliție «Alexandru Ioan-Cuza», la structura teritorială de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Pentru admiterea la școlile de poliție, cei care doresc mai au timp pentru a depune cererile de înscriere până la data de 21 iulie, tot la unitățile teritoriale de poliție.

Locurile disponibile, anul acesta, sunt:

  1. a) Academia de Poliție „ Alexandru Ioan-Cuza“ București:

Facultatea de Poliție – 290 de locuri la frecvență, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari și 4 pentru alte minorități, precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenții care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor MAI);

Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept: 115 de locuri la frecvență;

Facultatea de Poliție de Frontieră – 70 de locuri la frecvență, dintre care 2 pentru rromi, 2 pentru maghiari și 2 pentru alte minorități.

  1. b) Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina – 554 de locuri (14 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorități);
  2. c) Școala de Agenți de poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 150 de locuri (6 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorități);
  3. d) Școala de Agenți de poliție de frontieră ,,Avram Iancu“ Oradea – 150 de locuri (3 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorități).

Persoanele interesate să participe la concursurile organizate în vederea admiterii în instituțiile de învățământ superior/unitățile de învățământ postliceal din cadrul MAI, MApN ori SRI trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț (str. Eroilor nr. 16, din Piatra Neamț, jud. Neamț), pentru informare, îndrumare și înscriere în perioada 18.04.2017 – 26.05.2017 (candidații care optează pentru instituțiile de învățământ superior ale MAI, MApN și SRI, precum și pentru unitățile de învățământ postliceal ale MApN), respectiv 18.04.2017 – 21.07.2017 (candidații care optează pentru unitățile de învățământ postliceal ale MAI), de luni până vineri, între orele 10-14. Toate detaliile cu privire la înscriere și la desfășurarea examenelor se pot obține zilnic între orele 8-16 la sediul IPJ Neamț – Serviciul Resurse Umane la telefonul 0233/207000, sau pe pagina de internet a IPJ Neamț: https://nt.politiaromana.ro/Carieră-Admitere 2017.

 

Cristina IORDACHE