Vrei să-ți deschizi propria afacere în domeniul horeca? Iată care sunt principalele active de care ai nevoie pentru asta!

Dacă lucrezi în domeniul horeca și te bate gândul să încerci o afacere proprie în acest segment de piață atât de dezvoltat, trebuie să știi că nu va fi ușor. Ar trebui ca mai întâi să îți pregătești un plan de afaceri foarte bine pus la punct cu cheltuielile ce implică o astfel de afacere, cu banii pe care ești dispus să-i investești în branding și marketing, cu plata salariilor cu care, dacă este cazul, te poți confrunta și nu în ultimul rând cu achiziția produselor brute și ale aparatelor electrocasnice de care ai nevoie pentru a pune bazele unui business sănătos în domeniul culinar. 

  Primul aspect pe care ar trebui să-l bifezi în noul tău plan de afacere ar fi natura businessului spre care îți vei îndrepta atenția. Poți deschide un restaurant clasic, un pub cu mâncare gătită, sau dacă dorești să nu ai din prima cheltuieli foarte ridicate, poți opta pentru un spațiu mic sau o rulotă de tip fast-food. În orice situație ai fi, vei avea nevoie de câteva active pe care nu le poți neglija în viitorul tău plan de afaceri.

Iată care sunt principalele active de care vei avea nevoie pentru a te lansa într-o afacere de tip horeca!

  1. Aparate profesionale sau electrocasnice de conservare ale alimentelor

O afacere în domeniul horeca implică mult efort și gândire strategică. Ca să nu fii prins niciodată descoperit în legătură cu stocurile de alimente brute și să pierzi bani sau potențiali clienți, ar fi indicat să optezi pentru achiziționarea unui congelator care să te ajute în această problemă. Dacă afacerea la care te gândești nu este un restaurant mare, poți apela la un congelator încăpător care să fie mereu plin cu alimentele de care ai nevoie în activitatea ta. Dacă vrei să-ți deschizi o afacere de tip fast-food, un congelator independent din comerț îți va fi de folos. Pe altex.ro găsești extrem de multe variante pretabile pentru afacerile mici. 

  1. Aparat profesional de gătit sau plită electrică

În funcție de natura afacerii la care visezi te poți uita după cuptoare profesionale electrice sau pe lemn, pentru o pizzerie, aragaz electric sau clasic pentru a pune la punct un meniu diversificat sau, dacă ești un pasionat al clătitelor, ai nevoie doar de o plită electrică, încăpătoare.

  1. Spațiu pentru desfășurarea activității 

Când vine vorba de spațiul efectiv pentru desfășurarea activității ai două opțiuni: închirierea unui spațiu sau achiziționarea lui. Dacă optezi pentru închirierea unui spațiu, cum fac majoritatea antreprenorilor din țara noastră, trebuie să fii foarte atent să dețină toate avizele și actele necesare unei activități de tip horeca. Dacă tinzi spre cumpărarea unui spațiu poți încerca mai întâi o afacere de tip experiment, într-o rulotă sau un container care poate fi transportat oriunde și, astfel, poți fi în cele mai bune zone ale orașului, la evenimente și alte activități, doar plătind o chirie relativ mică sau un procent din vânzări.

Așadar, dacă dorești să te lansezi pe piața horeca din țara noastră ai nevoie de un plan de afacere bine pus la punct care să cuprindă, pe lângă banii alocați pentru strategia de marketing, pentru branding, pentru chirie sau pentru produse brute, și o secțiune destinată exclusiv activelor fără de care nu vei putea pune bazele unui bussines coerent.

sursa foto: pexels.com