Vizită la Pârtia de schi Piatra Neamţ

18/07/2018

Conducerea Primăriei și reprezentanți ai compartimentelor implicate în exploatarea pârtiei de schi s-au deplasat, ieri pe Muntele Cozla. Vizita pe teren a avut ca scop identificarea tuturor elementelor care mai trebuie pregătite în perioada următoare pentru deschiderea pârtiei în sezonul rece. „Pornind de la principiul că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, astăzi am analizat, împreună cu factorii responsabili, ce mai trebuie să facem pentru ca pârtia de schi să poată fi deschisă iarna aceasta. Îmi doresc ca vremea să permită funcționarea pârtiei de schi în sezonul 2018-2019, când o vom administra în regim propriu folosind personalul care în sezonul estival lucrează în ștrand. Am stabilit o serie de lucrări care vor fi realizate în perioada următoare, astfel încât, la începutul iernii, pârtia să fie pregătită pentru a fi deschisă. După o vară bogată în precipitații, sper să urmeze o iarnă în care să avem un strat de zăpadă naturală suficient, peste care să intervenim cu tunurile de zăpadă artificială pentru a asigura condiții optime de schiat la Piatra-Neamț” spune un comunicat de presă al Primăriei Piatra Neamţ. La nivelul municipalităţi a fost stabilită o echipă care se va ocupa în perioada următoare de realizarea lucrărilor necesare și obținerea avizelor pentru ca pârtia să poată funcționa. Principalele lucrări ce vor fi realizate sunt cosirea pârtiei, montarea plaselor de protecție, încheierea cu Perla Invest a unui protocol pentru funcționarea telescaunului, omologarea anuală și verificarea echipamentelor.

3 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. Celentano 19/07/2018 la 8:13 -

  Nici in mediul rural nu este o administratie mai incompetenta ca cea de al Piatra Neamt.Primarul actual este o rusine pentru resedinta judetului.Trotuarul de pe Decebal arata ca dupa razboi desi se lauda public ca in 2018 va fi reabilitat(impreuna cu multe altele).Probabil la iarna, cand ii va permite vremea!!!

 2. dan tudor 19/07/2018 la 8:22 -

  Suntem satui de intalnirile astea, nu se face nimic din pacate . De 4 ani nu functioneaza partia si in ritmul acesta mai dureaza multi ani pana va fi iar accesibila …

 3. Das Reich 19/07/2018 la 17:24 -

  Partia e compromisa oricat se analizeaza si se decide. Altitudine mica insorire maxima.
  Si daca va ninge cat a plouat vara asta – prognozata cea mai fierbinte din ultimii 50 de ani – sa vezi probleme pentru primarie. Acum vreo 4 ani erau niste sleauri rurale pe stradute.