Veterinarii îşi bagă nasul în galantarele cu peşte

Inspectorii veterinari din Neamţ, în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei şi ai Agenţiei pentru Pescuit şi Acvacultură,  vor desfăşura o acţiune amplă de verificarea calităţii peştelui expus la vânzare.

Controlul a fost dispus de ANSVSA având în vedere că în Postul Paştelui se dă dezlegare la peşte în foarte puţine zile, iar condiţiile de depozitare sunt esenţiale pentru ca produsul să nu se altereze.

Acţiunea se va realiza începând de astăzi şi până de Paşti, şi va viza modul în care sunt respectate prevederile legale cu privire la colectarea, transportul şi comercializarea produselor şi subproduselor din peşte, precum şi respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţă a alimentelor.

Inspectorii veterinari vă recomandă să fiţi foarte atenţi atunci când cumpăraţi peşte şi produse din peşte, să verificaţi data expirării. Dacă produsul este congelat, în termen, dar acasă aţi constatat, după decongelare, că peştele este stricat, mai bine renunţaţi la el.

Peştele are o carne foarte perisabilă, care se alterează rapid, fiind imediat atacata de bacterii. Unele dintre ele produc toxine puternice, cum este cunoscutul stafilococ.